Kiskorú lánnyal fajtalankodtak

Helyi hírek

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa 2017.09.28-án 9 órától a következő ügyet tárgyalja.

Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2017 áprilisában bűnösnek mondta ki fk T. B. I.r. vádlottat, fk.P. D. II.r., fk. Ö. Á. III.r. vádlottat szexuális erőszak büntettében. Ezért a bíróság I. vádlottat 1 év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyelete alatt áll. II. és III.r. vádlottat 10-10 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2-2 év próbaidőre felfüggesztette. Mindkét vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Az ítélet ellen az ügyész mindhárom fiatalkorú vádlott terhére súlyosításért, a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek. A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 nyarán a késő esti órákban a kiskorú B. F. sértett, és akkori barátnője a megbeszéltek szerint – ahogy már korábban is tették- beszélgetni, iszogatni akartak menni a felsőtárkányi tóhoz. Végül a találkozóra csak kiskorú B. F ment el, szülei tudta és engedélye nélkül. A tóhoz tartva a vádlottak ittak a magukkal vitt szeszesitalból.

A sértett megérkezése után beszélgettek cigarettáztak, majd a 3 fiú akarata ellenére megitatta a sértettet is az ismeretlen szeszesitallal. Ezt követően I.r. vádlott fajtalankodásra kényszerítette a tiltakozó sértettet úgy, hogy a másik két vádlott lefogta a kiskorú lányt. Majd II. és III.r. vádlottak is elkövették a cselekményt. A vádlottak egyébként ismerték és tudták, hogy a sértett együtt jár egy másik fiúval. A cselekmény elkövetése után a fiúk elindultak hazafelé és a sértett is egyedül ment haza. A cselekmény elkövetésekor egyik vádlott sem töltötte még be a 16. életévét. A vádlottak egyike sem ismerte el a bűnösségét. Első nyilvános ülés.