Gázóra

MVM: nem elég lefényképezni a mérőállást, visszatér az éves gázóra-leolvasás rendszere

Gazdaság

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által megbízott cég, a DL Kft. arról értesítette a megbízó ellátási területén lévő lakossági ügyfeleket, hogy munkatársa a közeljövőben a levélben megadott ötnapos idősávon belül felkeresi, hogy leolvassa a gázmérőjét – tudta meg a Világgazdaság.

Ha az ügyfél nincs otthon, nem tudja várni a leolvasót, akkor a leolvasó a helyszínen hagy egy értesítőt, rajta elérhetőségekkel és szükséges információkkal, így tudnak új időpontot egyeztetni.

Fontos, hogy a DL Kft. munkatársai az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által kibocsátott fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. A kft. kéri, hogy ezt az ügyfél a saját biztonsága érdekében minden esetben ellenőrizze. A leolvasást végző munkatársak személyéről, jogosultságáról a fényképes igazolványon található központi telefonszámon lehet meggyőződni.

Minderre azért van szükség, mert az MVM kivezeti a helyszíni leolvasást helyettesítő mérőállás-bejelentést. Mivel pedig a pontos elszámoláshoz elengedhetetlen a személyes leolvasás, a DL munkatársának be kell jutnia a gázmérőhöz. A cég kéri, hogy az ügyfél tegye lehetővé a megadott időszakban a gázmérő leolvasását.