Tiborcz István és Orbán Viktor

Felzabált egy híres tokaji borászatot Orbán Viktor veje, Tiborcz István

Gazdaság

Tokaji borászattal szélesíti “befektetési portfólióját” a Tiborcz Istvánhoz tartozó BDPST Group – szúrta ki a 444.hu a cég közleményében.

cég csütörtöki közlése szerint Orbán Viktor veje

megszerezte a Patricius Borház Zrt. 100 százalékos tulajdonát.

Tőkebefektetőként a BDPST Group már erős jelenléttel rendelkezik a világörökségi védettséget élvező térségben, ugyanis a Tokaji borvidéken üzemelteti az ötcsillagos Andrássy Kúria & Spat és annak lokális és regionális ételekre specializálódott éttermét, a Bobajkát – olvasható az oldalukon.

A cég közleménye szerint a tranzakcióhoz tartozik a Patricius Borházat körülvevő termőterületek megvétele is.

A Patricius Borház Zrt. megvásárlásával a holding a szálláshelyszolgáltatások és vendéglátás után immár a bortermelés területén is a meghatározó szereplők közé lép elő Magyarország legrégebbi és legismertebb borvidékén

– tették hozzá.

Patricius Borház Tiborcz István BDPST
Fotó: Facebook/Patricius Borház

A több mint 20 éve alapított bodrogkisfaludi székhelyű Patricius Borház az UNESCO Világörökségi Helyszínei között jegyzett Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék egyik meghatározó borászata.

Így 2016-ban elnyerte az Év Pincészete díjat, tokaji borkülönlegességei pedig számos szakmai díjban részesültek az elmúlt években.

Orbán Viktor veje megvette a Gellért Szállót

A világ legnagyobb és egyik legrangosabb borversenyeként jegyzett londoni Decanter World Wine Awards 2021-es megmérettetésén a Patricius Borház 2017-es 6 puttonyos aszúja platina érmes minősítést szerzett, kivívva a nemzetközi szakmai közönség elismerését.

Tiborcz István a vételről azt közölte, hogy „a Patricius Borház megvétele része annak az építkezésnek, amelynek eredményeképpen a Tokaji borvidéken minden téren a meghatározó szereplők egyike lehetünk a minőségi szolgáltatások és termékék piacán. A közvetlen üzleti célokon túl pedig ahhoz is hozzá kívánunk járulni, hogy a Tokaji márka megerősítse helyét a minőségi borok piacán és a nemzetközi borturizmus térképén egyaránt”.