Háromoldalú szakmai egyeztetés a BTK-n

Háromoldalú szakmai egyeztetés a BTK-n

Egyetem

A városban működő középiskolák intézményvezetői számára szervezett háromoldalú szakmai egyeztetőprogramot szerdán a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán a Debrecen BSC Kerekasztal és a Debreceni Tankerület.

A rendezvény célja, hogy bemutassa, milyen módon közvetítheti a pedagógusképzés és a pedagógusok munkája az üzleti szektorban rejlő karrierlehetőségeket – olvasható a hirek.unideb.hu-n.

A találkozó alkalmat teremtett arra, hogy a Debreceni Tankerület fenntartásában lévő intézményeket is bevonják abba az országosan és Európában, de valószínűleg világszinten is egyedülálló programba, amelyet már évek óta sikeresen folytat a Debrecen BSC Kerekasztal, együttműködve a Debreceni Egyetemmel és a Debreceni Szakképzési Centrummal.

Ez egy 30 órás, akkreditált továbbképzés, amelynek elvégzése révén a pedagógusok átfogó képet kaphatnak az üzleti szolgáltató szektorról, ezen tudás birtokában pedig elősegíthetik tanulóik pályaorientációját és felkészíthetik őket a munkaerőpiac jelenlegi elvárásaira

– fogalmazott köszöntőjében Csatár Péter, a DE Bölcsészettudományi Kar gazdasági és stratégiai dékánhelyettese.

Az egyeztetésen a Tankerület képviseletében Türk László igazgató és Vántus András Istvánné szakmai vezető, valamint tíz debreceni középfokú intézmény igazgatója és igazgatóhelyettese vett részt. Türk László elmondta, a továbbtanulás, a pályaválasztás, a pályaorientáció kérdése kiemelt fontosságú a végzős gimnazisták és az őket felkészítő pedagógusok életében, ezért nagyszerű a mostani kezdeményezés, amely jobbá, hatékonyabbá teheti ezt a munkát, új távlatokat nyitva a tanárok és a diákok számára egyaránt.

A Debrecen BSC Kerekasztal 2018-ban jött létre azzal a céllal, hogy növelje az üzleti szektor ismertségét és elismertségét, továbbá a középfokú és felsőoktatási intézményekkel együttműködve oktatási útvonalakat alakítson ki annak érdekében, hogy a szektor által igényelt kompetenciák minél több szinten és változatosabb formában megjelenjenek az oktatásban.

A Debreceni Egyetemmel már a kezdetek óta szoros az együttműködésünk, hat nyelven (angol, francia, holland, magyar, német, olasz) szervezett nyolc kurzusunkat több mint 1200 hallgató teljesítette sikeresen az elmúlt években

– emelte ki Kissné Nyéki Éva projektvezető, a DE BTK címzetes egyetemi docense, aki Buga Bernadettel, a Diehl Aviation Hungary Kft. HR igazgatójával közösen tartott előadásában mutatta be a Kerekasztal oktatásban és a jövő generáció tudásának építésében elért eddigi eredményeit.

A Debrecen BSC Kerekasztal együttműködést nyolc, debreceni telephellyel is rendelkező nemzetközi nagyvállalat (4IG, BT-British Telecommunications, Diehl Aviation, Deutsche Telekom IT Solutions, EPAM, Flowserve, NI, transcosmos) alkotja.