Precíziós mezőgazdasági mérnököket képeznek a Debreceni Egyetemen

Precíziós mezőgazdasági mérnököket képeznek a Debreceni Egyetemen

Egyetem

Az országban elsőként indít precíziós mezőgazdasági mérnök alapszakot 2023 szeptemberétől a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, az új képzés kettős diploma megszerzésére is lehetőséget ad a hallgatóknak. A MÉK ezzel együtt már nyolc alap- és nyolc mesterszakot, valamint osztatlan agrármérnöki és két felsőoktatási szakképzési szakot kínál a felvételiző fiataloknak.

A Debreceni Egyetem (DE) Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK) oktatási kínálata tovább bővül a következő tanévben. Az élelmiszer-, a kertész-, a lótenyésztő, lovassport szervező, a mezőgazdasági-, a természetvédelmi-, a mezőgazdasági vízgazdálkodási- és környezettechnológiai-, valamint a vadgazda mérnöki alapszakok mellett – az országban egyedülállóan – precíziós mezőgazdasági mérnöki képzést is indít az agrárkar.

A precíziós mezőgazdasági mérnök szak mellett a klasszikus agrármérnöki képzést ötéves, osztatlan rendszerben hirdeti meg idén is a MÉK, a mezőgazdasági mérnök BSc pedig kihelyezett képzések formájában Nagyváradon, Kisvárdán és Nyírbátorban is elérhető. A nyolc alapszak mellett nyolc mesterszak szerepel a debreceni agrárképzési kínálatban, melyek olyan sokrétű tudás és kompetenciák megszerzését biztosítják, amikre szükség van az egyre inkább specializálódó modern mezőgazdaságban. Ezek mellett idén is várják a jelentkezőket a kétéves ménesgazda és mezőgazdasági felsőfokú szakképzésre. Az oktatási struktúrában szerepelnek még szakmérnöki, valamint moduláris képzések is, melyek fokozatosan bővülnek.

Bővebben itt.