Tizenegy éremmel tértek haza a Debreceni Egyetem sportolói a MEFOB Fesztiválról

Egyetem

Tizenegy érmet szereztek a Debreceni Egyetem sportolói az első alkalommal megrendezett MEFOB Fesztiválon, amelyen 27 felsőoktatási intézmény részvételével 8 sportág 95 versenyszámában avattak országos egyetemi bajnokot. A négynapos viadalon mintegy ezer egyetemista versengett.
Az első MEFOB FESZT-et a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen rendezte a Miskolci Egyetemmel és Miskolc város támogatásával. A május 19 – 22. között tartott négynapos rendezvényen egyetemi és főiskolai futsal, kosárlabda, vízilabda, judo, atlétika, tenisz, asztalitenisz és ultimate frizbi Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB) rendeztek, elsősorban egyetemi, valamint városi helyszíneken is.

Az egyetemi sport legnagyobb fesztiválján igazi fesztiválhangulat várta a résztvevőket és a közönséget. A sport mellett esti DJ-s buli, több kísérő program, szabadidős események és sportkonferencia is színesítette a rendezvényt.

A Debreceni Egyetem számos versenyszámban érdekelt volt. Csapatban a férfi vízilabdázók megszerezték a MEFOB bronzérmét, míg női és férfi kosárlabdában egyaránt a 4. helyen zárt a DE. Ultimate frizbiben az 5., női vízilabdában pedig a 6. hely lett a debrecenieké és sok-sok érmet szereztek az egyéni versenyszámokban is.

Az eseményen a MEFS elnöke, Mocsai Lajos bejelentette, a tervek szerint 2023-ban a Debreceni Egyetem ad otthont az 1000 sportolót felvonultató MEFOB-Fesztiválnak.

EREDMÉNYEK

Atlétika – 5000m

III. Lendvai Luca

Atlétika – 110m gát

I. Szeles Dávid

Atlétika – Magasugrás

I. Bakosi Péter

II. Török Gergely

Atlétika – Távolugrás

II. Iván Zsombor Álmos

Atlétika – Hármasugrás

I. Iván Zsombor Álmos

Judo, 66 kg

II. Balogh Péter

Tenisz – férfi páros

I. Reitmann Marcell – Matkó Zoltán

III. Máté Dominik – Molnár Máté

Tenisz profi férfi oktatói

I. Bellér Gábor

Fotók: DVSE, MEFOB FESZT.

– DE-Sajtóközpont –