Kásler Miklós kitüntette a Debreceni Egyetem több munkatársát

Egyetem

A Debreceni Egyetem több munkatársa is miniszteri kitüntetést vehetett át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől csütörtökön, a Pesti Vigadóban.
A magyar hagyományok mindig emberközpontúak, és mindig léteztek azok az emberek, akik előre vitték a rendszer kultúráját, ápolták hagyományait, fejlesztették jogrendszerét és a tudományágakat, maradandót alkottak – hangsúlyozta Kásler Miklós. Hozzátette: most is azok kapnak díjat, akik teljesítményükkel, szorgalmukkal és munkájukkal hozzátettek a magyar örökséghez.

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott: Bubán Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gasztroenterológiai Klinika szakorvosa, egyetemi adjunktusa.

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesült: Pap Zoltán Domokos, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Campus Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály ortopéd-traumatológus szakorvosa, Somodi Sándor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinika egyetemi docense és Vincze Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinika egyetemi adjunktusa.

Az egészségügyi ellátás fejlesztéséhez történő szakmai, közszolgálati és tudományos tevékenységének elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjban részesült: Póka Róbert, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi tanára és Szekanecz Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Reumatológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára.

unideb.hu