Kábítószer-kereskedőt fogtak el a rendőrök Rákosszentmihályon

Egyetem

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói az amfetamin kereskedéssel gyanúsított férfit őrizetbe vették

A BRFK XVI. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2020. szeptember 16-án 22 óra 25 perckor Budapesten a XVI. kerületi Szlovák úton igazoltatták egy szürke BMW vezetőjét, akinél felmerült, hogy bódító hatású anyag befolyása alatt állt. A járőrök a férfi ruháját és a gépjárművet is átvizsgálták, ahonnan nylontasakokba csomagolt kábítószergyanús anyagok, digitális mérleg és több mint másfél millió forint került elő.

A nyomozók a férfi újpesti és erzsébeti lakcímén szintén kutatást tartottak, ahol közel fél kilogramm – előzetes szakvélemény alapján – amfetamin-származékot és közel 1 kilogramm kábítószergyanús port, illetve több mint 100 kábítószergyanús tablettát találtak. A rendőrök a kábítószergyanús anyagok mellett a lakásban további 3 millió forintot is találtak, amelyet a BMW-vel együtt lefoglaltak.

L. Gusztávot a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol mintát vettek tőle. A mintavétel alapján a férfi elfogását megelőzően amfetamint és kokaint is fogyasztott.

A 42 éves budapesti férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.