Ez a 110 debreceni diák ért el kimagasló eredményt, és részesült nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban

Egyetem

A Debreceni Egyetem 110 hallgatója részesül a 2017/2018-as tanévre nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban. A legtöbben a Bölcsészettudományi, valamint a Természettudományi és Technológiai Karon tanulnak.
A szorgalmukkal, tehetségükkel kimagasló eredményeket elérő hallgatók támogatása a köztársasági ösztöndíj célja, melynek új neve – a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény 2017-től életbe lépett módosítása szerint – a 2017/2018. tanévi adományozástól kezdődően nemzeti felsőoktatási ösztöndíj.

A Debreceni Egyetem 14 karán összesen 110 hallgató nyerte le a 2017/2018-as tanévre a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban, legtöbben a Bölcsészettudományi, valamint a Természettudományi és Technológiai Karra járnak (17-17). Utóbbiak szeptember 21-én, csütörtökön vették át az ösztöndíjról szóló oklevelet Kun Ferenc dékántól.

– A Természettudományi és Technológiai Kar háromezer hallgatója közül az elmúlt évben nyújtott kimagasló teljesítményükkel Önök érdemelték ki ezt az elismerést. Bár az ösztöndíjak között vannak, amelyek nagyobb támogatást jelentenek, mégis mai napig ez az egyik legnívósabb elismerése a hallgatók kiemelkedő teljesítményének – hangsúlyozta Kun Ferenc. A dékán hozzátette: a kar mindent megtesz kimagasló eredményeket elérő hallgatói támogatására, hiszen ők jelentik a tudományos utánpótlást a kar és az egyetem számára.

A NÉVSOR ITT TEKINTHETŐ MEG

 

unideb.hu