Bolyai-ösztöndíj fiatal kutatóknak

Egyetem

A tehetséges fiatal tudósok munkáját segíti a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj, melyet idén is meghirdetett a Magyar Tudományos Akadémia.

 

Az 1997-ben létrehozott ösztöndíj célja, hogy bármely tudományterület 45 évnél fiatalabb képviselőit támogassa tudományos munkájukban, vagy kutatási témájukban létrehozott alkotás elkészítésében, segítve ezzel is a felkészülést az MTA doktora cím megszerzésére.

 

Elnyerésére olyan magyar állampolgárságú vagy határainkon túli magyar szakemberek pályázhatnak, akik a benyújtási határidőig (2016. március 1.) nem töltik be 45. életévüket, még nem rendelkeznek az MTA doktora címmel, az ösztöndíj időtartama alatt kutatómunkájukat valamelyik magyarországi kutatóhelyen – felsőoktatási intézményben, akadémiai kutatóintézetben, vagy más tudományos intézménynél – szeretnék végezni, és ehhez a pályázat benyújtásakor mellékelik az intézmény fogadókészségéről szóló nyilatkozatot.

Az ösztöndíj határozott időre: egy, két vagy három évre szól, és legfeljebb két alkalommal adható.

Az eredményes pályázók az ösztöndíj odaítélésről szóló oklevelet július elején, a „Bolyai-napon” ünnepélyes keretek között vehetik át.

A pályázati felhívás ide kattintva olvasható.