Vastag Csaba

Vastag Csaba: Volt, hogy három hónapig folyamatosan ittam

Bulvár

Vastag Csaba nemrég még sportot űzött az ivásból, úgy tervezte, 30 éves koráig akar élni, de addig úgy, mint egy rocksztár.

Az énekes elérte az alkoholfüggőség határát, évekig küzdött a démonjaival. Erről Hajdú Péternek mesélt a Frizbi Hajdú Péterrel legújabb adásának felvételén, amely pénteken este 19 órától lesz teljes hosszában elérhető a Frizbi TV YouTube-csatornáján. Szavait a Blikk írta meg.

Sokszor voltam a pia miatt kórházban, elvonóra is elmentem, magamtól. Egy koncert után mondta nekem egy orvos, ha nem megyek haza, és folytatom aznap az ivást, végem van. 20 éves koromban úgy voltam vele, hogy maximum 30 éves koromig akarok élni, mert ezt az életvitelt nem lehet sokáig csinálni. Aztán 29 évesen ez a kép már nem volt ennyire vonzó

– mesélte Vastag Csaba, aki sokszor próbálkozott a normális élettel, volt, hogy hónapokig nem is nyúlt alkoholhoz, de aztán újra kezdődött minden. Az énekes versenynek tekintette a piálást, mindenkinél többet akart inni.

Az alkohol maga nem vonz, de a piálást sportként műveltem sok éven keresztül. Inkább a másnaposságot nem bírtam, és rájöttem, ha megiszom ezt-azt, jobban leszek.Volt, hogy három hónapig folyamatosan ittam

– mondta Vastag Csaba, aki mindig talált valamilyen indokot arra, hogy az italhoz nyúlhasson. Részt vett például a Nagy Duett című műsorban, ahol ötödik helyen végeztek. Ettől annyira kiborult, hogy nagyon durván inni kezdett, a műsort követő három hétre nem is emlékszik. Vastag Csaba pszichológushoz is járt, mert az alkoholizálása már ráment a hétköznapjaira.

Ma már nincsenek alkoholproblémái, de elárulta, egyszer a felesége, Evelin próbára akarta őt tenni és arra kérte, igyon. Sorra vitte neki a hideg söröket egy koncerten, 22-nél hagyták abba a számolást, és Csabának még mindig semmi baja nem volt.