Vágó István

“Annyit mondott: fáj valamije, és összesett” – Megszólalt Vágó István özvegye

Bulvár

Az egész országot megrázta Vágó István hetekkel ezelőtt történt hirtelen halála. Felesége minden erejét összeszedve idézte fel, hogyan halt meg szeretett férje.

Vágó Judit a Kiskegyednek nyilatkozott és mondta el, őt is cunamiként érte férje halála, és csak néhány napja összeszedettebb, az első napokban nem volt ereje ahhoz, hogy beszéljen. Most viszont már fel tudja eleveníteni azt a szörnyű estét.

A halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összesett…

– idézte fel a történteket Vágó Judit, aki azonnal sokkos állapotba került. A mentősöknek először még a saját címét sem tudta megmondani, a diszpécser nyugtatgatta őt a vonal másik végén, kérte, vegyen mély levegőt és mondja el, hol laknak. Vágó Judit szerint ha ez nem így történt volna, ő is összesesett volna a sokktól.

Vágó Istvánnak semmilyen betegsége nem volt, vagy legalábbis nem tudtak róla, de már hat hete köhögött, ezért felesége sokat könyörgött neki, hogy menjenek el kardiológushoz és tüdőszűrésre. A vizsgálatok a halála előtt meg is történtek: kardiológusnál másfél héttel, tüdőszűrésen négy nappal előtte voltak és minden eredmény negatív volt.

Szív-CT-n is voltunk, egy barátnő orvosunk azt mondta, hogy szép szíve van Istvánnak és a korához képest minimális a meszesedés, az szóra sem érdemes. Férjem persze ezt a vizsgálatok után mondogatta is nekem: „Nyuszikám, olyan szép szívem van…” Még most is hallom a hangját, ahogy ezt mondja

– folyttatta megrendülten Vágó Judit, aki sokaktól hallotta, hogy arra gyanakodnak, férjének szívinfarktusa volt, de most elárulta, nem erről volt szó.

Ha ez lett volna, és nem ment volna el a vizsgálatokra, akkor én abba beleőrültem volna. De nem ez történt, nem ez volt a baj. Nála egy hasi aorta robbant szét, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni. Most csak azt bánom, hogy miért nem vittem el egy hasi ultrahangra is, de soha nem fájt a hasa és eszembe se jutott ilyesmi

– mondta Vágó István özvegye, akinek az orvos barátai azt mondták, ha el is mentek volna egy hasi ultrahangra, még akkor sem biztos, hogy láttak volna bármit is, sőt, még akkor sem biztos, hogy meg tudták volna menteni Vágó István életét, ha épp a műtőasztalon feküdt volna.

A tragédia után Vágó István özvegyében fia, Janó és a 6 éves unokája, Borisz tartják a lelket. Jóleső érzéssel tölti el, hogy látja, mennyien imádták a férjét és milyen megható megemlékezések vannak róla mindehol. Azt kívánja, ezt Vágó István is lássa odafentről.

Nyilvános búcsúztatót tartanak Vágó István számára