Gálvölgyi János

Gálvölgyi János Vágó István haláláról: “nem tudjuk, ki lesz a következő”

Bulvár

Oly sok pályatársa között Gálvölgyi János is elbúcsúzott Vágó Istvántól, akinek a haláhírét szombaton jelentette be a Demokratikus Koalíció.

Az utóbbi években politizáló egykori műsorvezető 74 éves volt. Halálhírét nem mindenki tudta becsülettel és alázattal kezelni, a fideszes Apáti Bence úgy fogalmazott közösségi oldalán, ezzel kiváltva még a saját követői ellenszenvét is, hogy végre megpihenhet Gyurcsány híve, aki elvesztette az eszét.

A legtöbb haza közéleti személyiség azonban mély fájdalommal vett búcsút Vágó Istvántól, köztük Gálvölgyi János is, aki a Blikknek mondta el, megdöbbentette a televíziós legenda halála.

Mivel egyszer el kell mennünk, akkor talán jobb, ha így történik, gyorsan. Persze annak nagyon rossz és felfoghatatlan, aki itt marad, de nem szabad önzőn csak magunkra gondolnunk. Ezért én most azt mondom: Ég veled, Pista! Ha szkeptikusak vagyunk, akkor már nem találkozunk, de ha nem vagyunk azok, akkor még igen is látjuk egymást

– fogalmazta megtörten Gálvölgyi János, aki ötven évig ismerte Vágó Istvánt, nagyon sokszor találkoztak is, és persze ki is parodizálta a kvízmestert.

Gálvölgyi tudja, eljött az ő korosztályuk ideje.

Olyan ez, mintha egy repülőgépen utaznánk, ejtőernyővel a hátunkon. Lassan készülünk a kiugrásra, és nem tudjuk, ki lesz a következő

– nyilatkozta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész Vágó István váratlan haláláról.