Gálvölgyi János

Újabb hírek érkeztek Gálvölgyi János állapotáról – lánya szerint a diszpécser rácsapta a telefont

Bulvár

Súlyos állapotban került kórházba Gálvölgyi János, két intézmény intenzív osztályát is megjárta ma – számoltunk be róla korábban.

Az RTL Híradó megtudta, hiába várták hozzá a mentőt ma délelőtt Budapesten, ezért a lányai vitték kórházba. A 74 éves színészt azóta intenzív osztályon ápolják. Családtagjai azért hívtak mentőt, mert Gálvölgyi nem kapott levegőt és félrebeszélt. Fél óra után újra telefonáltak, akkor derült ki, hogy még el sem indult érte a mentőautó. A mentők vizsgálják a történteket.

Fél 11 körül felhívtam a mentőket, hogy hol van a mentőautó, mert az édesapám láthatóan tényleg nagyon rossz állapotban van. Azt mondták, hogy még nem sikerült elindítaniuk az autót

– idézi fel a történteket Dorka, Gálvölgyi kisebbik lánya.

A színész lánya azt mondja, ekkor nagyon kétségbeesett, ezért emelt hangon válaszolt a mentőszolgálat diszpécserének.

„Megpróbált az úriember beszélni velem, hogy hogy érzi magát az édesapám, de elmondtam neki, hogy nem értek hozzá, hiszen nem vagyok orvos, azt látom, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél. Valóban emelt hangon mondtam mindezt. Ekkor közölte, hogy velem nincs mit beszélnie, és rám tette a telefont”

mondta el a történtekről.

Ezután több orvos ismerősükkel beszéltek, akik azt javasolták, hogy azonnal üljenek autóba, és ők vigyék kórházba a színészt.

Gálvölgyi János rosszullétének pontos okát egyelőre nem derítették ki, az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy vizsgálják a mentésirányítók szakmai döntését, amely alapján  nem indítottak azonnal mentőt.