Galambos Lajos

Példát akarnak statuálni Galambos Lajcsi ítéletével

Bulvár

A zenészt tegnap 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték víz-, gáz- és áramlopási ügyében.

Galambos Lajos nem vett részt a tárgyaláson, az ítéletről sms-ben értesült az ügyvédjétől, dr. Fröhlich Krisztiántól, aki a Blikknek magyarázta el, miért nem jelent meg védence a tárgyaláson.

Lelkileg megviseli ez a fajta sajtóérdeklődés, de az utóbbi napokban jól volt. Nyugodtan és bizakodva várta az eredményt. Úgy gondoltuk, a másodfokú tárgyaláson fel fogják menteni Galambos urat a vádak alól, de – sajnos – nem így történt

– nyilatkozta dr. Fröhlich Krisztián, aki egy sms üzenetben írta meg az ítéletet Lajcsinak, aki nem akarta elhinni, hogy ez a döntés született.

Bár megvan az ítélet, ő még mindig hisz abban, hogy nem kell börtönbe mennie.

A másodfokú bíróság hatvan napon belül nyújtja át nekünk az ítéletet, ezt követően tudunk érdemi jogi választ adni. Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – „miként tud áramot, gázt és vizet lopni”

– véli Galambos Lajcsi, aki az ítélet ellenére azt gondolja, volt már ettől nagyobb bajban is. Nem készül a börtönre, amint megkapják az írásbeli indoklást, rendkívüli beadványokkal fognak élni az ügyvédjével, aki azonban elmondta, három hónapon belül a zenész meg fogja kapni a behívóját is.

Mivel már 125 napot előzetesben töltött, ez eleve csökkent a kiszabott büntetésén, ahogyan a jó magaviselete is majd. Ezek mérsékelni fogják a kiszabott 3 és fél évet. Az ügyvéd számításai szerint 14 hónapot kell majd Lajcsinak börtönben töltenie és lesz olyan időszak is, amikor az otthona és munkahelye között ingázhat.