Szőcs Reni

Szőcs Reni kiállt az X-Faktor győztese, Solyom Berni mellett

Bulvár

Az énekesnőt nagyon bosszantja, hogy azt állítják, azért nyerte Berni az idei X-Faktort, mert hozzá hasonlóan határon túli magyar.

A 17 éves  gyergyószentmiklósi Solyom Berni szombaton nyerte meg az X-Faktor idei évadát, Reni 2016-ban volt a Star Academy győztese. Erdélyi magyarként pedig pontosan tudja, milyen fájdalmas az, ha valakit a származása miatt támadnak ahelyett, hogy a tehetségével foglalkoznának – írja a Blikk.

Szőcs Reni közösségi oldalán írta meg véleményét a helyzetről, mert nagyon elszomorította a sok hozzászólás, ami Berni hovatartozását vagy akár tehetségét firtatta.

Szerintem a tehetsége vitathatatlan és 2022-ben már igazán elérhetnénk arra a szintre, ahol a nemzeti hovatartozáson nem akadunk fenn és nem ahhoz mérjük valaki tehetségét. Büszkeség látni számomra, hogy Erdélyben ilyen sok tehetséges fiatal van és ilyen sokan élnek a lehetőségeikkel!

– fogalmazott Szőcs Reni az Instagram oldalán, aki azt is elárulta, akad néha, hogy megkérdezik tőle: hogyhogy magyarul beszél, amikor Romániában él. Ő azonban büszke arra, hogy sikerült megőrizni a nyelvünket és hagyományainkat a határon túl is, és ha valahová húz a szíve az erdélyi magyaroknak, az Magyarország.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szőcs Renáta (@reenykee) által megosztott bejegyzés