Nem ismerte el bűnösségét Hopp Csilla barátnője

Bulvár

Már három éve, hogy Hopp Csilla és L.L. Junior kisebbik fia, a hároméves Dávidka elhunyt, amikor kiszaladt az útra és elgázolta egy autó.

L.L. Junior volt párja, Hopp Csilla és barátnője, Carmen volt a kisfiúval, amikor átszaladt az úton. Sokáig Csillát gyanúsították, de vele szemben végül megszüntették az eljárást, mert a hatóság szerint a barátnője hibázott. Carmen kedden vádlottként jelent meg a Fővárosi Törvényszéken.

A fiatal hölgy megtörten lépett a tárgyalóterembe, nem ismerte el bűnösségét, s vallomást sem tett. A bíróság a korábbi, a rendőrségen tett vallomását olvasta fel, amelyben Carmen leszögezte, hogy bár egyszer visszahúzta Dávidkát, aki majdnem kiszaladt az úttestre, ám utána a kisfiút Csillára bízta – írja a Blikk.

Az ügy érdekessége, hogy L.L. Juniorék elhunyt kisfiát, Dávidkát is ügyvéd képviseli, egy ismert közelekedési szakjogász, dr. Borbély Zoltán.

Úgynevezett ügygondnoknak rendeltek ki, az én feladatom a sértett, jelen esetben a tragikusan elhunyt kisfiú érdekeinek képviselete. Anno a nyomozás során azért tartotta szükségesnek a kirendelésemet a rendőrség, mert a szülők közt komoly érdekellentét alakult ki

– mondta a lapnak dr. Borbély Zoltán, aki számára ez egyáltalán nem hálás feladat, sőt, kifejezetten nehéznek tartja. Szülőként ő is pontosan tudja, hogy nincs annál nagyobb büntetés az élettől, mint mikor valaki elveszíti a gyermekét.

Amikor az édesanya ellen megszüntették az eljárást, lehetőségem lett volna panasszal élni, de nem tettem meg, mivel tudom, hogy a szülő azonnal megbűnhődött, amikor meghalt a fia. Jelen eset lelkileg nehezebb, mint jogilag, az azonban nagyon jó hír, hogy egy igen tapasztalt és kiválóan felkészült bíró tárgyalja az ügyet

– nyilatkozta az ügyvéd, aki azt is elmondta, a bírói gyakorlat ilyenkor általában az, hogy felfüggesztett szabadságvesztést szabnak ki. Az ilyen esetekben nem könnyű megállapítani, hogy kinek és milyen mértékű felelősségük van abban, hogy bekövetkezett a tragédia, de itt az ügyészség állást foglalt, és végül csak Hopp Csilla barátnője, Carmen ellen emelt vádat. Csilla és Carmen egyébként még mindig nagyon jó barátok és támogatják egymást ebben a tragikus helyzetben is.