Ítéletet hoztak a soroksári futónő gyilkosának ügyében

Bulvár

R. Szilveszter 2013 szeptemberében megerőszakolta és meggyilkolta Kardosné Gyurik Krisztinát, akit a soroksári futónőként ismer az ország.

Másodfokon a nő gyilkosát, R. Szilvesztert életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

A mai ítélethirdetésre Krisztina édesanyja is eljött. Amikor a gyászoló asszony mellett elhaladt R. Szilveszter, a férfi a szemébe mosolygott, mormogott valamit az orra alatt, majd nyugodtan, lassú lépésben tovább sétált – írja a Blikk.

A férfi továbbra is ártatlannak vallja magát, legalábbis erre utal, amit az utolsó szó jogán mondott:

Kérem vegyék figyelembe, amit az elsőfokú tárgyaláson mondtam.

Ez annyi volt, hogy nem ő ölte meg Gyurik Krisztinát, „csak” megfordította a testét – emlékeztet a lap. Az elsőfokú tárgyalást 2021 októberében tartották, nem jogerősen már akkor is életfogytig tartó fegyházra ítélték R. Szilvesztert, azzal, hogy leghamarabb 35 év után bocsátható feltételes szabadságra. Ez ellen fellebbezett a vádlott és a védő, az ügyészség pedig súlyosbítást kért.

Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én indult futni Soroksáron, de mivel a megszokott időben nem ért haza, férje és fia a keresésére indultak. Később, házuktól nem messze a rendőrök találtak rá Krisztina holttestére. A férfi előbb szexuálisan bántalmazta, majd megölte a futónőt.

A rendőrök évekig keresték, de csak 2018-ban találták meg gyilkosát, az akkor is börtönben ülő R. Szilvesztert.