M Richárd, a Dózsa György úti gázoló

Büntetőeljárás indult M. Richárd ügyében

Bulvár

M. Richárd védője még év elején tett feljelentést, mert szerinte ügyfele nem részesült megfelelő ellátásban a börtönben. Az ügyészség büntetőeljárást indított az ügyben.

Az ügyvéd szerint M. Richárd decemberi sztrókja után nem kapta meg azt az ellátást a börtönben, amire szüksége lett volna. Állapota azóta sem javult, s miután másodszor is sztrókot kapott áprilisban, múlt hét csütörtökön elhunyt.

A 24.hu kereste meg a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy indult-e büntetőeljárás az ügyvéd januári feljelentése alapján és hogy van-e már gyanúsított, illetve módosították-e a gyanúsítást azt követően, hogy M. Richárd elhunyt.

Kovács Katalin szóvivő elmondta: “a néhai fogvatartott jogi képviselőjének 2022. január 25-én kelt feljelentése alapján foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt van folyamatban nyomozás a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen. Az eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, és újabb feljelentés sem érkezett az ügyészségre a férfi halála után.”

Mocsai Gergely, a férfi ügyvédje szerint M. Richárd tavaly decemberi sztrókja után egy napig feküdt a cellájában ellátás nélkül, nem hívtak hozzá mentőt és orvosi ellátást sem kapott, csak egy teljes nappal később.

Jován László ügyvéd szerint, aki egy vesztegetési ügyben képviselte M. Richárdot, a sorozatos mulasztások miatt halt meg a nyolcvan kilót fogyó ügyfele.

Az első sztrókja után még azt mondták az orvosok, hogy jó esélye van arra, hogy teljesen felépüljön. Ha szakszerű kezelést kapott volna, ez a haláleset nem következik be

– véli Jován László, aki azt is elmondta, M. Richárd három alapbetegségére is gyógyszert szedett, ehhez jött, amit a sztrókja után írtak fel neki, de mindezeket nem hangolták össze, nem figyeltek oda rá.