Nagy Ervin

Nagy Ervin csalódott a politikában és az EU-ban is

Bulvár

A színész eddig nem szívesen politizált, de most nagyon csalódott.

Komoly hibának tartja, hogy miközben Oroszország nyilvánvalóan háborús bűnöket követ el, a kormány az Ukrajna melletti kiállás következményeivel riogatja a népet – írja a hvg. A színész ugyanolyan gerinctörést lát itt, mint a kultúrában.

Azt tapasztaltam, hogy felrúgtak olyan demokratikus szabályokat is, amelyekről azt gondoltam, hogy az uniós tagság miatt legalább mutatóba megmaradnak. Ilyen szempontból kicsit csalódtam az EU-ban is, azt reméltem, hogy erősebb a kontrollrendszer, és azt nem írják felül gazdasági érdekek

– nyilatkozta a színész, aki azt érzi, hogy semmibe veszik hazánkban a demokráciát és egy olyan “túlhabzás” következett be, ami nem megengedhető.

Ha Gyurcsány csinálta volna ugyanezt, akkor is így érezném. Abban is bíztam, hogy máshol van a magyar nép tűréshatára, hogy a vidéki nagyvárosok lakóit minimum berzenkedéssel tölti el, hogy mennyire lejt a focipálya.

– nyilatkozta Nagy Ervin, aki szerint “az emberek kedvét az elmúlt 30 évben annyira elvették a politikától, hogy a cinizmus és a kizárólag a saját zsebet néző szemléletmód uralkodik”. A színész korábban mindig azt kérte a riporterektől, a politikáról ne kérdezzék őt, de van, amikor már ő sem tudja elhallgattatni belső hangját.