A harmadik „100 000 fős ballagási ünnepség” a biztonság és a rend mintájaként is szolgál

Világ

A Shincheonji 12 Törzs Sion Keresztény Missziós Központ 114. osztályának ballagási ünnepségét e hónap 12-én tartották a Daegu Stadionban.

A 2019-es 103 764 fő és a 2022-es 106 186 fő ballagását követően idén 108 084-en ballagtak el.

A jelenlegi és volt lelkészek száma a végzősök között 6724 volt, ami több mint tízszeres növekedést jelent a tavalyi 100 ezres ballagási ünnepséghez képest.

A „100 000 fős ballagási ünnepség”, amelyen több mint 100.000 szent gyűlt össze, akik idén csatlakoztak a Shincheonji Jézus Egyházhoz (a továbbiakban: Shincheonji Jézus Egyház, melynek elnöke Lee Man-hee) 12-én rendben, egyetlen biztonsági baleset nélkül zajlott le.

A Sion Keresztény Missziós Központ (elnöke Tan Young-jin), a Shincheonji Jézus Egyház bibliai oktatási intézménye ezen a napon tartotta a „Shincheonji 12 Törzs Sion Keresztény Missziós Központ 114. osztályának ballagási ünnepségét” a Daegu Stadionban. A 100 000 fős ballagási ünnepségen részt vevő végzősök száma összesen 108.084 fő volt. Ez a harmadik alkalom, hogy több mint 100.000 végzős születik a 2019-es 103.764 fő és a 2022-es 106.186 fő után.

A ballagási ünnepség, Lee Man-hee, a Shincheonji Jézus Egyház elnökének nyitóbeszédével kezdődött, melyet a világ minden tájáról érkezett emberek – köztük Petre Lazaroiu, a román alkotmánybíróság volt bírája – gratulációs videóinak közvetítése, valamint Lee elnök ünnepi beszéde követett. Lee elnök ünnepi beszédében bátorította a végzősöket és a gratuláló vendégeket, mondván: „Isten figyelni fogja az összejövetelünket. Teremtsünk egy jó világot Isten akarata szerint”.

A kinyilatkoztatott Igével kapcsolatban, amelyet a végzősök tanulmányoztak, Lee elnök hangsúlyozta: „A Jelenések könyve nem hosszú, de hatalmas tartalmat foglal magában Isten országának eljöveteléről”. Hozzátette: „Ebben hinni és erről sok embernek beszélni Isten akarata”.

Azt is mondta: „Az a tény, hogy Isten és a Mennyország eljön erre a földre és egyesül vele, azt jelenti, hogy ez egy szent világgá válik, amelyet Isten irányít”, és sürgette: „Teremtsünk egy jó világot Isten akarata szerint”.

Tan Young-jin, a Sion Keresztény Missziós Központ elnöke gratulációjában elmondta: „(A végzősök) közvetlenül hallották a 6000 év legjelentősebb kinyilatkoztatott szavát, és megerősítették azt, amit Isten ma megígért. Úgy gondolom tehát, hogy világosan felismertétek, ki vagytok ti a Bibliában. Mutassunk utat az összes nemzet közös beteljesedéséhez és a béke eléréséhez a világközösségben”.

A ballagási ünnepségen egy 15 perces kártyaszekció-előadást is bemutattak a „Shincheonji által tanúsított újszövetségi kinyilatkoztatás: az árulás, a pusztulás és a megváltás eseményei” témájában, amelyen több mint 10 000 ember vett részt, lelkes éljenzés és taps kíséretében. Ezt a kártyaszekciót, amely a „Jelenések könyve teljes fejezeteinek” jelentését sűrítette össze, átfogó kulturális és művészeti tartalomként értékelték, amely egyedülálló módon fejezi ki a Jelenések könyve próféciáját és azt a valóságot, hogy a prófécia beteljesedett a világban.

A ballagási bizonyítványok átadását, a bojt elfordítását és az oklevelek kiosztását követően nagy figyelem kísérte a Jung Hyun-mo végzős által előadott nyilatkozatot a ballagáson szerzett benyomásairól.

Jung, aki jelenleg a koreai I.U.C. Graduate School oktatási alelnöke, elmondta: „Meghívott vendégként meghívtak a 113. osztály tavalyi 100 000 fős ballagási ünnepségére. Kíváncsi voltam arra a titokra, hogy a súlyos üldöztetés ellenére hogyan sikerül minden évben 100 000 embert összegyűjteni, és különösen kíváncsi voltam arra, hogy a stadiont megtöltő fiatalok hogy lehetnek ilyen energikusak és élénkek. Azért kezdtem el a Sion Keresztény Missziós Központ tanfolyamaira járni, mert azt mondták nekem, hogy a titok az Ige”.

Elárulta: „Annak a meggyőződésemnek megfelelően, hogy nem járnék, ha nem a helyes úton járnék, egyszerre vettem fel kurzusokat a Sion Keresztény Missziós Központban és a (hagyományos felekezet) szemináriumi mester- és doktori képzésein”, és hangsúlyozta: „Az Ige szintjén valóban ég és föld volt a különbség. Shincheonji nemcsak a Jelenések könyvének valódi értelméről tett tanúságot, hanem a valóságról is, ahogyan azt megjövendölték. Ezt a kegyelmet és szeretetet a fény gyermekeként fogom meghálálni, aki Isten szavát közvetíti”.

Ezen a 100 ezres ballagási ünnepségen összesen 6274 hazai és külföldi jelenlegi és volt lelkész és szeminarista végzett, ami nagy feltűnést keltett. Ez több mint tízszeres növekedést jelent a tavalyi diplomaosztó ünnepségen végzett 522 lelkészhez képest.

Eközben ez a ballagási ünnepség a rendre és a biztonságra való nagyfokú odafigyelés tekintetében is sikeresen zárult. Mivel sok ember gyűlt össze egy helyen, a Shincheonji Jézus Egyháza 10 órás közlekedési tervet dolgozott ki, hogy a résztvevők szervezetten, elosztottan tudjanak be- és kijutni. Az eseményre érkező turistabuszok száma körülbelül 2200 volt, és a Shincheonji Jézus Egyház a parkolók különböző területekre, például Dalseong-gun, Changnyeong-gun és Ulsan City területére történő felosztásával minimalizálta a forgalmi torlódásokat.

Ezenkívül minden járművön egy-egy idegenvezetői csoportvezetőt jelöltek ki, és az egyes szakaszokon önkéntes idegenvezetőket alkalmaztak. Ezeket az embereket is beleértve, 14 000 biztonsági tisztet és munkatársat bíztak meg, akik a biztonsági irányításra összpontosítottak. Ezenkívül orvosi fülkéket, sürgősségi orvosi ellátást és mentőautó-készenléti csapatokat is működtettek.

A Shincheonji Jézus Egyház egyik tisztviselője elmondta: „Mivel ez egy nagyszabású rendezvény, nagy hangsúlyt fektettünk a biztonságra és a rendre”, valamint „Nagy erőfeszítéseket tettünk az egészségügyi rendszer kiépítésére is, mint például a sürgősségi mentési képzés és az egészségügyi személyzet alkalmazása, hogy felkészüljünk a hőmérséklet-csökkenésekre és az esetleges vészhelyzetekre”.

Majd így folytatta: „A világ felekezetei között a Shincheonji Jézus Egyház az egyetlen olyan hely, ahol egy év alatt több mint 100 000 hívő gyűlik össze. Ez azért van így, mert az igazság igéje Shincheonjiban van, és mert Isten és Jézus velünk van. Remélem, hogy mindenképpen megerősítitek az igét, és eggyé váltok a Bibliával”. (x)