A Pesti Nap élő-exkluzív tudósítással jelentkezik Hollywood második legnagyobb filmes díjátadó gálájáról

Világ

Saját tudósítónk exkluzív élő közvetítésben jelentkezik be a 28. Critics Choice Awards helyszínéről, a Los Angeles-i Fairmont Century Plaza-ból, és megmutatja nektek a vörös szőnyeget, valamint a Hollywood-i sztároktól hemzsegő gála helyszínét a díjátadó estéjén. A helyi idő szerint délután 1-kor, vörös szőnyeges bevonulással kezdődő gálát a kilenc órás időeltolódás miatt később felvételről is megnézhetitek a lapcsalád oldalain. Az elmúlt években sokat lehetett hallani a Critics Choise Awards-ról és a mögötte álló Critics Choice Association-ról, vagyis az amerikai filmes szakírókat és kritikusokat tömörítő szervezetről.

A korrupciós, faji és szexista botrányba bonyolódott Golden Globe kínos két éve nem csak a szakmai csoportok – a stúdiók és a világsztárok – figyelmét irányította a Critics Choice-ra, hanem a nagyközönségét is. Így a nagyszabású díjátadó gálát ma már több millióan követik nyomon világszerte. Az Egyesült Államokban televíziós élő közvetítésben, míg világszerte az online felületeken lehet real time-ban – majd később felvételekről is – megtekinteni a hatalmas showt, a vörösszőnyeges bevonulástól a gálán át az exluzív after partig. A Critics Choice Association-t a legnívósabb szakmai szervezetnek tartják a Hollywood-ban, ezért a díjátadó gálának komoly súlya van.

Az itt megítélt díjakra 600 aktívan dolgozó szakújságíró szavaz, komoly procedúra során. A szervezet amerikai és kanadai újságírókból áll és alig húsz nemzetközi tagja van. Ebből egyetlen magyar újságíró, Vida Virág – A Pesti Nap és a Budapest Herald Los Angeles-i tudósítója.

A Golden Globes mögött álló HFPA létszáma csak az elmúlt évben, a sajtó és stúdiók erős, kényszerítő nyomása miatt érte el és lépte túl a száz főt és mai napig vitatott az aktívan dolgozó tagok száma. A szám növelése érdekében külső szavazótagokat vettek fel és komoly aggályokat keltett szakmai körökben a szervezet tavalyi, magánkézbe kerülése is. Tagjaikat a HFPA saját, alapítványi költségekből, magas havi honoráriummal fizette.