Newport News lövöldözés

Lelőtte tanárát egy hatéves kisgyermek Virginiában

Világ
Egy hatéves, első osztályos kisgyermek lőtt rá tanárára a virginai  Newport News nevű településen, a tanár most az életéért küzd egy kórházban – számolt be a TMZ az esetről. Arról nem közöltek információt az amerikai források, hogy hogyan kerülhetett fegyver a kisiskoláshoz.

A gyermek jelenleg rendőrségi felügyelet alatt áll, de meglepő módon a helyi hírforrások nem számolnak be a szülők előállításáról, illetve az esetleges biztonsági mulasztásokról, miszerint egy diák lőfegyvert vihetett be az iskolába.
A nyomozás eddigi adatai alapján egyetlen lövés dördült el, és a lövés leadása a jelenlegi információk alapján nem véletlen volt, melyet a helyi rendőrség “érdekesnek” minősített. A hatóságnak nagyon körültekintően kell megvizsgálnia az ügyet, a gyermekek fejlődéslélektanát, a családi és egyéb környezeti hatásokat alaposan figyelembe véve.
Egy ilyen korú gyermek sokszor még nem tud különbséget tenni a valóság és képzelet világa között, ezért nincs tisztában tettének súlyával. Az incidens komoly kérdéseket vethet fel a videójátékok korosztályi besorolásával kapcsolatban is.
A megrázó eset a Richneck Elementary School-ban történt pénteken. Az iskolát azonnal kiürítették, és a szülők az épület előtt gyűltek össze. Az iskola bejelentette, hogy hétfőn nem lesz tanítás az intézményben.