Szexuális bántalmazással vádolják András herceget

Világ

II. Erzsébet királynő harmadik gyermeke, András herceg akár börtönbe is kerülhet egy évtizedekkel ezelőtti ügy miatt. Hivatalosan is szexuális bántalmazással vádolják őt.

A napokban hivatalosan is megkapta az ellene megfogalmazott, eskü alatti írásbeli nyilatkozatot tartalmazó vádiratot András yorki herceg, akit Virginia Roberts Giuffre perelt be azért, mert állítása szerint II. Erzsébet fia 17 éves korában szexuális aktusra kényszerítette őt – írja a Blikk.

Virginia Roberts Giuffre azzal vádolja András herceget, hogy a férfi szexuálisan bántalmazta őt Ghislane Maxwell londoni otthonában, illetve több olyan ingatlanban is, amelyek az emberkereskedelemért letartóztatott, majd a börtönben elhunyt Jeffrey Epstein tulajdonában álltak.

András herceg a vádakat korábban abszurdnak nevezte és tagadta, hogy bármikor is szexuális kapcsolata lett volna Virginiával. Maxwell is tagadja bűnösségét.

A vádirat szerint az akkor még kiskorú Virginia Roberts Giuffre Epstein, Maxwell és András herceg fenyegetései hatására egyezett bele az szexuális aktusba, mert félt attól, hogy bántalmazhatják vagy akár meg is ölhetik őt Epsteinék. András herceg a vádak szerint tudta, hogy a lány emberkereskedelem áldozata volt, és szexrabszolgaként tartották fogva.