Kim Dzsong Un

Így ölette meg a bátyját Kim Dzsongun

Világ

Mindössze 45 éves volt Kim Dzsongnam, a mai Észak-Koreai Népköztársaság diktátora bátyja, amikor a diktátor megölette őt még 2017-ben.

Kim Dzsongun azért végeztette ki testvérét, mert az a CIA-vel kezdett el együtt dolgozni. A hivatalos információ szerint két észak-koreai  ügynöknő ölte meg a diktátor bátyját, egy új dokumentumfilm alapján azonban úgy tűnik, ártatlan lányokkal végeztették el a gyilkosságot.

A két fiatal nőt egy magát producernek valló férfi kereste fel, hogy rejtett kamerás csínytevéseket rögzítenek, ami kereskedelmi tévécsatornán fut majd, bő pénz jár érte, van-e kedvük szerepelni. Különböző nyilvános helyszíneken vadidegenekhez kellett odaszaladniuk, hogy fogkrémet és babaolajat kenjenek áldozatuk arcába és szemébe, aztán elszaladjanak. Több tucat ilyen felvétel készült, amiért meg is kapták a pénzüket, de aztán jött a feketeleves.

A maláj repülőtér volt a következő helyszín, ahol egy világoskék zakót viselő, kövérkés férfit jelölték ki újabb célpontként. A producer a lányoknak azt mondta, ha ügyesen teljesítik a feladatot, bónuszt kapnak. Ők tehát újra megkenték a kezüket, szaladtak… csakhogy ezúttal nem babaolaj vagy fogkrém volt az ujjaikon, hanem VX idegméreg, a világ leghalálosabb mérge, amely adott dózisban testnyílásba kerülve percek alatt halált okoz. A földre rogyó férfit hiába szállították az elsősegély helyre, már nem tudtam segíteni rajta, néhány perc szenvedés után meghalt. A két lány állításuk szerint akkor hallott először Kim Dzsongunról, amikor letartóztatták őket – írja a nuus.hu.

A Kim Dzsongnam-et kivégző lányokat először halálbüntetésre akarták ítélni, de végül másfél és két év kegyelmet kaptak, mert mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy pusztán gyilkos eszköznek használta őket Kim Dzsongun diktátor.