Orbán Viktor

Üdülés Grazban?

Vélemény

Az elmúlt napokban több cikk foglalkozott Márki-Zay Péter kijelentésével miszerint Orbán Viktor Grazban kezelteti magát. A pletyka 2006-ra nyúlik vissza, amikor a Főnök elvesztette a választásokat. Hiába hirdették, hogy rosszabbul élünk, mint 4 éve, a szavazatok összeszámlálása után Gyurcsány Ferenc folytathatta a kormányzást.

A második forduló után Orbán két hétre eltűnt a közéletből. Több hozzá közeli forrás állította, hogy kipiheni a kampány fáradalmait Ausztriában. Voltak, akik azt mondták, hogy idegösszeroppanást kapott, és azért kezelik a Lajtán túl.

Tény, hogy egy durva időszak volt mögötte, és ebben más is elfáradt volna.

A kinézete, pl. puffadt hasa miatt pedig olyan pletykák is napvilágra kerültek az elmúlt években, hogy ez a nyugtatók és egyéb antidepresszánsok hatása, amiket szed.

Nyilván ezekre ő tudna érdemben válaszolni, de ezt nem fogja megtenni. Őt ezek a pletykák nem érdeklik. Inkább új témákkal próbálja meg a stábjával tematizálni a közvéleményt.

Orbán azon kevés politikusok közé tartozik, aki ismeri a Maslow piramis modellt és a választók tömegeinek támogatását ezen szükséglethierarchia alapján igyekszik megszerezni és megtartani. Őt nem az áremelések fogják elmozdítani, hanem a Mészárost övező közutálat, és a kormány tagjainak botrányai.

N.Nagy Sándor