Kakadut tolláról

Uncategorized

Orbán Viktort pedig barátairól lehet megismerni. Szomorú, hogy napi szinten szembesülünk azzal, hogy a miniszterelnök olyan politikusokkal tart kapcsolatot, akik a világ csúcshazudozói. Ilyen Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Marine Le Pen és Matteo Salvini, hogy csak azokat említsük, akik az elmúlt hónapokban találkoztak a Főnökkel.

Szomorú, hogy olyan emberek társaságában érzi magát, az imár ötödjére miniszterelnökké választott Fidesz vezető, akikre a pince kulcsot sem bízná sok ember. Visszanézve az elmúlt harminc évet, persz ez annyira nem meglepő, hiszen a hatalom megszerzéséért és megtartásáért időről időre új ideológiába csomagolja a fiatal demokraták szövetsége az érdekeit és ezt sok választó elfelejti.

Elfelejtik azt, hogy a járványban mennyien meghaltak az ellentmondó nyilatkozatok miatt, hogy óriási várólisták vanak és az elmúlt években szépen terelnek tömegeket a magánegészségügybe. Úgy a betegeket, mint az orvosokat és ezen nincs is szándék változtatni.

Ennek a rendszernek egyre inkább az alapfeltétele a rendszerszintű hazudozás, az álhírek terjesztése, a parasztvakítás. Kiváló példa erre Szíjjártó, Rogán és Lázár munkássága. Nap nem múlik el úgy, hogy valamelyiküktől ne halljunk valami olyat, aminek nincs valóságalapja.

Miközben drága óráikkal, öltönyeikkel, autóikkal és jachjaikkal villognak tömegeket tévesztenek meg és károsítanak meg tevékenységükkel. Ez a talmi csillogás az értelmes embereket zavarja. De amíg a többséget krumlival és egyébb juttatásokkal meg lehet venni, addig maradnak ezek a berzenkedő, színes kakaduk az ország élén.

 

N.Nagy Sándor