DVSC-Kecskemét 1-0

Dzsudzsák tizenegyese döntött: legyőzte a Loki a Kecskemétet

Sport

Az előző szezon ezüst- és bronzérmesének találkozóján a DVSC Dzsudzsák Balázs tizenegyesből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Kecskemétet a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 28. forduló.

DVSC-Kecskemét 1-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 5244 néző. Vezette: Karakó F.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran (Manrique, 62.) , Szuhodovszki (Loncar, 62.) – Vajda (Szécsi, 76.), Dzsudzsák (Romanchuk, 84.), Bódi (Kocsis, 62.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Kecskemét: Kersák – Szűcs K., Belényesi, Katona L. – Meskhi (Derekas, 70.) – Nagy O. (Szabó A., 46.), Zsótér (Nikitscher, 70.), Horváth K., Zeke (Leoni, 82.) – Pálinkás (Banó-Szabó, 59.), Lukács. Vezetőedző: Szabó István.

Gól: Dzsudzsák (69., 11-esből).

Sárga lap: Ojediran (53.), Szécsi (82.), Kocsis (89.), illetve Horváth K. (13.), Pálinkás (45+2.), Katona L. (62.), Belényesi (68.), Derekas (79.).

A vendégek immár négy forduló óta nyeretlenek, míg a Loki jelenleg a negyedik helyen áll.

Az első félidő nagyobb részében a Kecskemét térfelén folyt a játék, óriási volt a Debrecen labdabirtoklási fölénye. Helyzetekben ugyanakkor ez nem nyilvánult meg, Dzsudzsák fejesén kívül a hazaiak sokáig nem tornáztatták meg a vendégek NB I-es újonc kapusát, Kersák Rolandot.

A KTE kontrákkal próbálkozott, labdaszerzés után többször is sikerült gyorsan az ellenfél kapuja elé érnie, de igazán veszélyes lehetősége nem volt. A 38. percben Karakó 11-est ítélt Bódi buktatásáért, a sértett már oda is állt a labda mögé, végül azonban VAR-vizsgálat után a játékvezető visszavonta a büntetőt. A játékrész hosszabbításában Dzsudzsák megpattanó lövését védte bravúrral Kersák.

A szünet után kissé visszaesett az iram, és az is változást jelentett, hogy átvette az irányítást a Kecskemét. Megyerinek többször is nagyot kellett védenie, de aztán váratlanul a DVSC jutott gólszerzési lehetőséghez, miután Belényesi fejbe rúgta ellenfelét, a bíró pedig VAR-vizsgálatot követően büntetőt ítélt. A 11-est Dzsudzsák értékesítette magabiztosan.

A hajrában, így a hétperces hosszabbításban is megpróbáltak egyenlíteni a vendégek – a ráadásban Lukács nagy helyzetben hibázott -, de végül a házigazdák sikeresen őrizték előnyüket. Sőt, a végén Kocsis még kihagyott egy ziccert is.