Battai Sugár Katinka

Battai Sugár ezüstérmes a vívó világkupán Limában

Sport

Battai Sugár ezüstérmet nyert a női kardozók perui világkupaversenyén, Limában.

A magyar csapattal hozzá hasonlóan kétszeres világbajnok Pusztai Liza nyolcadik lett.

A debreceni Battai a spanyol Lucia Martin-Portuguest és az amerikai Tatiana Nazlymovot 15-11-re, a dél-koreai Jun Dzsi Szut pedig 15-14-re verte, aztán ugyanennyire nyert a tavaly vb-második görög Deszpina Georgiadu ellen. Az elődöntőben 15-12-vel túljutott az üzbég Zajnab Dajibekován is, a finéléban pedig a négyszeres egyéni vb-győztes Olga Harlannal vívott, aki a legjobb nyolc között megállította Pusztait. Az ukránnal ő sem bírt, 15-6-ra kikapott, ezzel második lett.

Pusztai az olasz Eloisa Passarót 15-8-ra, a dél-koreai Csoj Sze Pint 15-14-re, a francia Manon Apithy-Brunet-t 15-13-ra győzte le, majd 15-11-re kikapott Harlantól a negyeddöntőben.

A főtáblán még két magyar vívhatott: a válogatottal kétszeres világbajnok Szűcs Luca, valamint az egyszeres vb-győztes Katona Renáta az első fordulóban vereséget szenvedett.

A női kardozóknál a vb-címvédő magyar csapat részvétele gyakorlatilag biztos a párizsi olimpián, vasárnap pedig véglegesítheti is a válogatott a helyét az ötkarikás mezőnyben.