DVSC-Petrolul Ploiesti

Legyőzte román ellenfelét a hét 21 év alatti játékossal felálló Loki a törökországi edzőtáborban

Sport

A román első osztályú bajnokságban 10. helyen álló Petrolul Ploiesti ellen lejátszotta első edzőmeccsét a DVSC Törökországban. A találkozót korábbi kisebb betegség, illetve apróbb sérülés miatt elővigyázatosságból kihagyta Dzsudzsák Balázs, Megyeri Balázs, Bódi Ádám, Alexandros Kyziridis, Alexander Mojzis és Cibla Flórián is.

A klub honlapján olvasható összefoglaló szerint az első félidő legelején Bárány Donát 14 méteres lövését fogta a Petrolul kapusa, majd a 8. minutumban szintén saját nevelésű csatárunk került helyzetbe, de nem talált kaput. Inkább a Loki akarata érvényesült, az első negyedóra végén Stefan Loncar lövését védte a hálóőr. A folytatásban sem változott a játék képe, a 36. percben Bévárdi Zsombor közeli szabadrúgása után nem sokkal kerülte el a labda a kaput, igaz, a szünet előtt Erdélyi Benedeknek is be kellett mutatnia két jó védést.A második játékrészben is a DVSC játszott fölényben és tetszetősebben, az 59. percben meg is szerezte a vezetést, Joao Oliveira passzával Vajda Botond tört be a 16-osra, majd 13 méterről kilőtte a jobb alsót (1-0). A folytatásban is a mienk voltak a jobbak, a 73. percben Batai Tamás nem sokkal fejelt mellé. A hajrában már nem esett gól, a Loki megérdemelten győzött.

Vajda Botond gólja:

 

A klub azt is kiemeli, hogy hét 21 év alatti játékos is szerepet kapott, ráadásul 30 évesnél idősebb mindössze egy volt, Ferenczi János.

Folytatás jövő hét kedden a lengyel Cracovia ellen.

Felkészülési mérkőzés.

DVSC-Petrolul Ploiesti (román) 1-0 (0-0).

A DVSC 1. félidőben: Erdélyi – Kusnyir, Dreskovic, Pellumbi, Hornyák – Ojediran, Loncar – Bévárdi, Szuhodovszki, Domingues – Bárány. A DVSC 2. félidőben: Engedi – Baranyai, Romanchuk, Lagator, Ferenczi – Tuboly, Manrique – Szécsi, Vajda, Joao Oliveira – Batai. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Vajda (59.).

Fotó: DVSC