Mariana Costa DVSC

Megható üzenettel búcsúzik a szurkolóktól a DVSC brazil kézise

Sport

December végén, szerződésének lejártakor távozik a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatától a brazil Mariana Costa.

A jelenleg zajló világbajnokságon szereplő jobbszélső elvileg már a nyáron elhagyta volna a Bajnokok Ligájában is érdekelt hajdúsági klubot, ám április 22-én a Győr elleni Magyar Kupa-elődöntőn súlyos sérülést szenvedett, amikor ütközött kapus csapattársával, és eltörött az arccsontja.

A klub – ahogy a közleményben jelezte – nem akarta őt magára hagyni, ezért 2023 végéig meghosszabbították a szerződését.

„Kedves szurkolók! A debreceni időm véget ért, és persze nehéz elhagyni azt a helyet és a klubot, ahol otthon éreztem magam. Szeretnék sok köszönetet mondani a rajongóknak, akik támogattak a debreceni időszakom alatt, és azoknak, akik olyan keményen dolgoznak a színfalak mögött (irodai dolgozók, takarítók, buszsofőrök, biztonsági őrök), tényleg mindenkinek, aki gondoskodott arról, hogy nekünk csak a játékkal kelljen foglalkoznunk és a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani. Nagyon fognak hiányozni ezek az emberek, nagyon sok szeretetet és támogatást kaptam tőlük, KÖSZÖNET EZÉRT! Igazán érzelmes pillanat ez, mikor búcsút kell mondani, de az élet megy tovább, és új kihívások várnak rám. Mindig is DVSC-rajongó maradok, és sok sikert kívánok a klubnak a jövőben!”

üzente a brazil kiválóság.

Horrorsérülést szenvedett a Loki kézise a Győr elleni elődöntőn, Mariana Costát még az éjjel megműtik

Costa, aki ősszel 12 mérkőzésen lépett pályára, a DVSC honlapján mondott köszönetet a klubnak és a szurkolóknak. A légiós 2021. szeptember 10-én, a Kisvárda elleni hazai összecsapáson debütált a hajdúságiaknál, összesen 63 tétmérkőzésen 115 gólt szerzett. Két bajnoki bronzéremnek és a Magyar Kupában elért harmadik helynek volt aktív részese.