Marco Rossi

Rossi: “Sok magyar van, aki nálam jóval kevésbé szereti a válogatottat, jó lenne, ha szégyenkeznének”

Sport

A 97. percben, egy öngóllal egyenlített a magyar labdarúgó-válogatott Bulgária ellen Szófiában, ezzel a csütörtöki selejtezőn kivívta részvételét a 2024-es németországi Európa-bajnokságon.

A meccs után Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya az M4 Sportnak így nyilatkozott:

“Nem emlékszem, hány hatalmas gólhelyzetet alakítottunk ki, de rengeteget elpuskáztunk, mindezen hibákat, vagy védéseket követően elkezdtünk küzdeni, de továbbra is meghiúsították a próbálkozásainkat. Mindent megtettünk, mindent megpróbáltunk, az elejétől a végéig túlbonyolítottuk az életünket, megnehezítettük a dolgunkat, hiszen hülyeséget csináltunk. Gyakorlatilag kettős emberelőnybe kerülhettünk volna, ami végül csak egy maradt, de azt meg kellett volna tartanunk. Nem voltunk annyira okosak, hogy megőrizzük az emberelőnyünket, nem voltunk elég érettek ahhoz, hogy jól olvassuk a mérkőzés alakulását, rengeteg fiatal van a köreinkben, javulnunk kell e tekintetben. Szerencsések voltunk, de csak az utolsó percben. A labdarúgás istene úgy döntött, hogy megérdemeljük ezt a közvetlen kijutást az Eb-re. Büszke vagyok a fiúkra. Jelenleg nehéz számomra élvezni ezt a pillanatot, mert túl sokat szenvedtem, a fiúk hasonlóképpen, vagy minden magyar, aki szereti a magyar válogatottat, hiszen nem mindenki szereti a magyar válogatottat. Sok magyar van, aki nálam jóval kevésbé szereti a magyar válogatottat, jó lenne, ha szégyenkeznének.”

Rossi ennek ellenére elmondta, hogy rendkívül hálás mindenkinek, az összes játékosnak, mert elképesztő erőfeszítést tettek le az asztalra a hibákkal együtt, de ettől függetlenül nem adták fel ma sem, akárcsak a múltban. Hálás a szövetségnek, az elnöknek, történelmet írt azzal, hogy zsinórban háromszor kijutottunk az Eb-re. Hálás a foci Istenéhez is, és úgy gondolja, hogy együtt nézte a mérkőzést az Aranycsapattal.

A kispadon azt hittük, a meccsnek gyakorlatilag vége, amikor betaláltuk, irreálisnak tűnt, de ez jellemző ránk. Nem tudunk semmit sem elérni szenvedés nélkül, ma gyakorlatilag a lefújásig szenvedtünk. Örülök a kijutásnak, hogy ott vagyunk az Eb-n, de az a mód, ahogyan kijutottunk, annyira stresszes és feszültséggel teli volt, hogy nehezen tudom élvezni a pillanatot

– mondta az M4 Sportnak a szövetségi kapitány.