Újabb Loki-vereség: az emberelőnyben játszó Újpest hátrányból fordítva győzött a Nagyerdőn

Sport

Elszenvedte szezonbeli negyedik vereségét is a hétkőzi pótmeccsen Pakson kapituláló DVSC.

OTP Bank Liga, 8. forduló.

DVSC-Újpest 1-2 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 6645 néző. Vezette: Bogár G.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Romanchuk, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Loncar – Kyziridis (Bévárdi, 71.), Dzsudzsák (Bárány, 71.), Bódi (Domingues, 62.) – Szécsi. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Újpest: Banai – Kastrati, Fehér Cs., Hall, Pauljevic – Onovo, Jürgens (Ambrose, 46.) – Kiss T. (Ganea, 78.), Tajti, Csoboth (Simon K., 60.) – Ljujic (Mack, 4., Mörschel, 60.)). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gól: Kusnyir (74.), illetve Mörschel (80., 88.).

Sárga lap: Ferenczi (21.), Kyziridis (45+1.), Bódi (a kispadon, 84.), illetve Mack (53.), Ganea (92.).

Kiállítva: Lagator (13.).

Eseménydúsan kezdődött a találkozó, a lila-fehérek sérülés miatt már a 17. másodpercben elveszítették házi gólkirályukat, Ljujicot, tíz perccel később viszont emberelőnybe kerültek, mivel a játékvezető kiállította az utolsó emberként szabálytalankodó Lagatort.

A folytatásban a játék képén egyáltalán nem tükröződött, hogy a fővárosiak eggyel többen lennének, átütőerő nélkül próbálták szövögetni támadásaikat, Megyerinek különösebb bravúrra sem volt szüksége az első félidőben. Eközben a Debrecen gyors kontrákkal próbált veszélyeztetni.

A fordulást követően gyorsan megérkezett az első nagy Megyeri-védés, a szünetben pályára lépett Ambrose kis híján rögtön gólt szerzett. Az emberhátrányban lévő Debrecen majdnem előnybe került, egy óriási újpesti védelmi hibát Bódi használhatott volna ki, de lövés helyett passzolt, amibe viszont hiba csúszott. A hazaiak bátor játéka a 74. percben kifizetődött, az előretörő jobbhátvéd, Kusnyír lépett ki a félpályánál és a rövid sarkot vette be. A kapott gól után felébredt az Újpest, és egy szögletet követően a 80. percben Mörschel fejesével egyenlített.

Az Újpestnek aztán a 12. sarokrúgás is szerencsét hozott, és újra a dominikai légiós, a csereként beállt Mörschel talált be, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Nagyon nehéz pillanat ez számunkra, túlcsordulnak az érzelmek. 3 napja meccsünk volt, 77 percet játszottunk emberhátrányban, de a srácok mindent beleadva harcoltak. Sajnos nem járt érte jutalom. Szomorú vagyok a játékosok miatt, megszereztük a vezetést, de talán túl fáradtak voltunk, így nem tudtuk megtartani az előnyt.

Nebojsa Vignjevic: Fontos győzelmet arattunk, soha nem könnyű Debrecenben játszani, még emberelőnyben sem. Gratulálok a játékosaimnak, de gratulálok a Debrecennek is a küzdőszellemért és a jó mérkőzésért.