DVSC-MTK 1-3

Saját levében főtt meg a Loki a gyepen. A DVSC-MTK (1-3) meccsről jelentjük

Sport

Eddigi remek hazai sorozatának folytatására készült a DVSC labdarúgócsapata vasárnap kora délután. Az OTP Bank Liga ötödik fordulójában erre jó esély is mutatkozott, de végül méretes porszem került a gépezetbe, és  Srdjan Blagojevic csapata meglepő vereséget szenvedett a Nagyerdei Stadionban.

A hetedik percben még minden szép és jó volt

Nem szoktam a külső körülményekkel foglalkozni, de a mérkőzés időpontjában közel negyven fok volt, ez pedig távol van az ideálistól – játékosok és nézők szempontjából egyaránt. Habár mi, nézők, legalább árnyékban ülve szenvedhettük végig ezt a kilencven percet a stadionban. Várakozásaimmal ellentétben – jó, háromezer fő lesz kíváncsi élőben a meccsre – 4144 főt mutatott az eredményjelző, ami kellemes meglepetés volt.

DVSC nézőszám

Továbbá az is kellemes meglepetés volt, hogy a szurkolók elsőszámú kedvence, Bárány Donát a kezdőben kapott helyet. Ez vélhetően az eddigi kezdőcsatárunk, Dorian Babunszki távozását is jelenti, ráadásul az észak macedón játékos a keretben sem kapott helyet. A hírek szerint kiváló légiósunk a svájci élvonalbeli Grasshoppersben folytathatja a pályafutását, és hamarosan bejelenthetik a szerződtetés tényét. Árulkodó jel volt az is, hogy Babunszki mezszámát a fiatal Czibla Flórián kapta meg. További érdekesség volt még, hogy a balhátvéd pozíciójában ezúttal Kusnyír Erik játszott. Az eddig a közönségre remek benyomást tevő Vajda pedig sérülés miatt maradt ki a keretből.

Bárány egyből villant, majd magunkat szívattuk meg

Karakó Ferenc játékvezető sípszava előtt újfent gyászszünetet kellett tartani, amikor is az egykori MLSZ elnökről, Benkő Lászlóról emlékeztek meg a jelenlévők. A kezdés után a Loki lépett fel támadólag, és csakúgy, mint a Kisvárda ellen hétfőn, már a hetedik percben megszereztük a vezetést. Kiziridisz külsővel remekül tálalt Bárány elé, aki elhúzta a labdát Demjén mellett, és elegánsan a kapuba gurított. 1-0. Szólt is egyből a drukkerektől a „Bárány bebaszta!”. Egyik barátommal éppen azt mondtuk a meccs előtt, hogy jó lenne már megint skandálni, ha már kezdőként fog játszani Doni. Minden kívánságunk így teljesüljön! Ami viszont ezután jött, az hidegzuhany volt a javából, hiszen az MTK kihasználta két nagy hibánkat is alig hat perc alatt.

DVSC-MTK 1-3

Ezúttal is lezajlottak a fejemben a Rapid-meccs képkockái, amikor is borzasztó amatőr gólokat kaptunk, és engedtünk ellenfelünknek. Ez is ilyen volt: egy szöglet után kialakult kavarodásban sehogy sem sikerült kirúgni a labdát, görög játékosunk felelőtlenül próbált cselezgetni, így az összevissza pattogó labdát végül Bobál lőtte el takarásból. Megyeri nem tudott mit kezdeni a közeli lövéssel, 1-1.

Újabb három perccel később pedig Loncar buta labdavesztése után Németh Mojzissal a nyakán adott gólpasszt, amit Bognár lőtt be könnyedén, így megfordította az állást a vendégcsapat. 1-2. Sajnos úgy tűnt, mintha a középpályánk nem is létezett volna, olyan könnyedén rohantak át rajtunk Horváth Dávid tanítványai. Bosszantó technikai hibáink után (ekkor még) megúsztuk harmadik kapott gól nélkül. A Loki egyedül pontrúgások után tudott veszélyeztetni, de ezekben sem volt sok köszönet. Félidő.

A szünetben kortyolgattuk a hideg csapolt sört, és bizakodtunk, hogy egy alapos fejmosás és cserék után talán sikerülhet újra fordítani, mint ahogy kétszer már sikerült döntetlenről. Itt azonban most ez már nehezített pálya volt, hiszen hátrányban voltunk.

DVSC-MTK 1-3

Most nem jött a Loki-henger

A második félidő kezdősípszava után láthattuk, hogy Bódi és Bévárdi csatába állásával igyekezett megfordítani az állást DVSC. Kezdetben ez ment is ígéretes támadásokat láthattunk hazai részről, de Demjénen nem lehetett kifogni, az 50.percben Bárány fejesét nagy bravúrral szedte ki a léc alól.

Hiányoltam a kapura lövéseket, amikor ugyanis lett volna erre lehetőségünk, mindig beívelésre játszottuk ki támadást – erre pedig az MTK védelme tökéletesen felkészült. Éppen ezért volt érthetetlen, hogy nem leptük meg őket egy-egy távoli lövéssel, hiszen ahogy a mondás is tartja, lövésből lesz a gól. Majd jött, amit szerettünk volna már az első félidőben elkerülni: a 62.percben megszerezte a DVSC-t is megjárt Németh révén megszerezte harmadik találatát az MTK. Némó előbb a kánikulára való tekintettel gondosan kiosztott egy napernyőt Dreskovicnak, majd szinte lekopírozva Bárány vezető gólját, éles szögből a hálóba talált.1-3.

Ezzel eldőltnek nyilváníthattuk a mérkőzést, különösen úgy, hogy a 62. percben beállt Mance Bárány helyett, így a támadójátékunk a továbbiakban megszűnt létezni. Az ötlettelenül futballozó debreceniek egyetlen alkalommal sem tudták helyzetbe hozni a horvát támadót. Az is sokatmondó, hogy sárga lapot is  csak egy véleményesen megítélt műesés után kapott Brandon Domingues a mérkőzés 88.percében.

Ezzel pedig megérdemelten nyertek a kék-fehérek, de kaptak egy nagy ajándékot a Lokitól, amely ezen a délutánon magát verte meg, és a saját levében főtt meg a gyepen.

Kell egy csatár

Nagy tragédia nincs, de sürgősen kell változtatni a jövő vasárnapi Kecskemét elleni találkozóra, hiszen ott ilyen játékkal nem sok esélyünk lesz a három pontra, de még az egyre sem. Ez a pofon remélhetőleg tényleg időben jött, de valljuk be, az eddigi három hazai meccsen sem voltunk olyan nagyon meggyőzőek, így némileg érett már ez. Babunszki távozásával viszont muszáj lesz legalább egy csatárt igazolni, hiszen eddigi góljaink döntő részét (9/7) középpályások szerezték: Loncar (3), Kiziridisz (2), Bódi, Dzsudzsák 1-1.

Sovány vigasz, de a Paks a játéknap másik meccsén hatot kapott a Ferencváros otthonában, és mi még dobogósok vagyunk. A tabellát pedig (a második és harmadik helyezettnél egy mérkőzéssel többet játszott) Diósgyőr vezeti:

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Debreceni VSC-MTK Budapest 1-3
Ferencvárosi TC-Paksi FC 6-1
Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-0
szombaton játszották:
Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC 4-1
Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 2-0
Újpest FC-Zalaegerszeg 2-1

A tabella:

1. Diósgyőri VTK 5 3 1 1 10- 5 10 pont
2. Kecskeméti TE 4 3 – 1 8- 3 9
3. Debreceni VSC 4 3 – 1 9- 5 9
4. MTK Budapest 5 2 2 1 6- 4 8
5. Puskás Akadémia FC 5 2 2 1 9-10 8
6. Újpest FC 5 2 2 1 8- 9 8
7. Ferencvárosi TC 3 2 – 1 12- 6 6
8. Paksi FC 4 1 2 1 6- 8 5
9. Fehérvár FC 5 1 1 3 8-10 4
10. Kisvárda Master Good 5 1 1 3 4- 9 4
11. ZTE FC 5 1 – 4 4- 9 3
12. Mezőkövesd Zsóry FC 4 – 1 3 4-10 1

– Faragó László –