Csercseszov Ferencváros

Csercseszovot menesztették a kínos vereség után

Sport

Távozik posztjáról a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője: Kubatov Gábor klubelnök a saját Facebook-oldalán közölte, Sztanyiszlav Csercseszovval történt személyes megbeszélése eredménye, hogy nem dolgoznak tovább együtt.

A Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében, az első forduló hazai visszavágóján háromgólos vereséget szenvedett szerdán a feröeri KÍ Klaksvíktól és 3-0-s összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól.

“Nagyon rossz meccset játszottunk ma. Egy ilyen csapatteljesítmény után az edzőnek is át kell gondolnia a dolgokat. Nem ez az első és utolsó alkalom, hogy hasonló eset előfordul. Ha az ember nem százszázalékosan koncentrál, akkor ez megtörténhet. Ez mindenki számára egy nagyon szörnyű este, ki kell elemezni, hogy meghozzuk a megfelelő döntéseket hideg fejjel”. -mondta a mérkőzés után Csercseszov.

Csercseszov  úgy fogalmazott, egy hete már az első felvonás alkalmával sem megfelelő hozzáállással futballozott az együttese, ugyanakkor úgy vélte, a játékosok nem becsülték le az ellenfelet és az edzéseken is megfelelően dolgoztak. A 3-0-ás vereség a félprofi Klaksviktól indultokat kavart a szurkolókban és a vezetőkben is.

“Végtelenül szégyellem magamat mindenki nevében. A mai meccs méltatlan volt a Ferencvároshoz. A konzekvenciákat hamarosan levonjuk. A szurkolóknak köszönök mindent” – írta a meccs után Kubatov Gábor

A vezetőedző menesztését gyorsan eldöntötték, hiszen 80 perc múlva már tényként közölte a Facebook oldalán Kubatov Gábor, hogy nem számít a továbbiakban Csercseszovra.

A Sztanyiszlav Csercseszovval történő személyes megbeszélésem eredménye, hogy nem dolgozunk tovább együtt.- írta Kubatov Gábor a Ferencváros elnöke

Az elnök és a vezetőedző közötti egyeztetésről és az együttműködés befejezéséről a fradi.hu is beszámolt, egyúttal jelezte, hogy a csapat irányítását ideiglenesen Máté Csaba veszi át. Az 59 éves orosz tréner 2021 decembere óta irányította a Ferencvárost, mellyel az idén a bajnokság megnyerése mellett a nyolcaddöntőig jutott az Európa-ligában.

Kiesett a BL-selejtező első fordulójában a Ferencváros a feröeri bajnok ellen