Hosszú Katinka úszóakadémia

Hosszú Katinka nekiment a magyar sportvezetésnek – úgy tűnik, mégsem lesz úszóakadémiája

Sport

Közösségi oldalán fakadt ki Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő, aki első gyermekével várandós.

Bejegyzését azzal kezdi, hogy elkészült az Úszóakadémia akkreditációs anyaga, mely több mint egy év rengeteg munkáját és szaktudását tartalmazza. Ezúttal is köszöni azoknak a nagyszerű magyar és külföldi szakembereknek, akik megosztották vele tudásukat. Köszönetet mond a magyar úszósport tagszervezeteinek is, majd megjegyzi:

Sajnálatos módon úgy látszik, a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket. Így nem kaptam meg a lehetőséget, hogy az úszóakadémiámat elkezdhessem. A sportvezetésben sokan a saját pozíciójukat tartják a legfontosabbnak, nem pedig a sport fejlődését

– írja Hosszú.

Hosszú Katinka megszólalt a Duna Arénás botránnyal kapcsolatban

Az úszólegenda szerint ez a fajta mentalitá az úszósportot is károsítja, amit a közeljövőben már érzékelni fogunk.

“Ezt az idejétmúlt elképzelést, módszert én támogatni nem tudom. Egy mára már bukott érából használt ideológiai rendszert alkalmaznak, ahelyett, hogy az utókor tisztességes, egyenes és progresszív nevelését tűznék ki célul” – írta Katinka, hozzátéve,

bár az összetett nagy projektje egyelőre nem jön össze, az Iron Swim-ben továbbra is szeretettel várják azokat, “akiknek a legfontosabb, hogy a képzés nem a sportpolitika, nem a klub hanem a versenyző érdekeit és a sport szeretetét tartsa szem előtt”.

Mint írja, csakis ilyen értékekre alapuló rendszerben tudom saját megszületendő gyermekét is elképzelni.