Manchester City-Real Madrid 4-0

BL: lemosta a Manchester City a Real Madridot, megvan a másik döntős csapat – összefoglaló

Sport
Az angol Manchester City hazai pályán 4–0-ra legyőzte a spanyol Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, a párharc második mérkőzésén, az első találkozó 1–1-es végeredménye után pedig 5–1-es összesítéssel bejutott a sorozat döntőjébe, melyben az olasz Inter lesz az ellenfele. A madridiak BL-történetük legsúlyosabb vereségét szenvedték el.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 4-0 (2-0)
Manchester, 52 313 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
gólszerző: Bernardo Silva (23., 37.), Militao (76. – öngól), Álvarez (91.)
sárga lap: Rúben Dias (50.), Gündogan (62.), Grealish (91.), illetve Carvajal (55.), Camavinga (75.)

Továbbjutott: a Manchester City, 5-1-es összesítéssel.

Manchester City:
Ederson – Walker, Rúben Dias, Akanji – Stones, Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne (Foden, 84.), Gündogan (Mahrez, 79.), Grealish – Haaland (Álvarez, 89.)

Real Madrid:
Courtois – Carvajal (L. Vázquez, 80.), Militao, Alaba, Camavinga (Tchouaméni, 80.) – Valverde, Kroos (Asensio, 70.), Modric (Rüdiger, 63.) – Rodrygo (D. Ceballos, 81.), Benzema, Vinícius Júnior

A spanyol bajnoki címről lemaradó, ám a Király Kupában diadalmaskodó Real Madrid a BL címvédőjeként, a City pedig a Premier League listavezetőjeként és az FA Kupa döntőseként várta a párharc visszavágóját, amellyel a királyi gárdát irányító Carlo Ancelotti egyedüli BL-rekorder lett: a 63 esztendős olasz tréner 191. találkozóján állt a kispad mellett a legrangosabb európai kupasorozatban, ezzel megelőzte Sir Alex Fergusont.

A naptári évben eddig valamennyi hazai tétmérkőzését megnyerő manchesteri alakulat a találkozó elejétől megtett mindent, hogy kiharcolja története második BL-fináléját, jelentős mezőnyfölényben és kapura veszélyesen futballozott, míg a madridiak csupán rövid időszakokra tudták megtartani a labdát. Erling Haaland két veszélyes fejesét bravúrral még hárítani tudta Thibaut Courtois, Bernardo Silva lövésével azonban megérdemelten került előnybe Josep Guardiola vezetőedző csapata.

Rövid összefoglaló (kattintson a képre):

Manchester City-Real Madrid 4-0

A kapott gól után Toni Kroos felső lécen csattant lövése jelentette a 14 végső sikerével BEK/BL-csúcstartó Real Madrid egyetlen lehetőségét a játékrészben, Bernardo Silva második találatával pedig már a szünet előtt kényelmes előnybe került a City, amely a szünetig 13-szor próbálkozott.

A portugál játékos Lionel Messi és Robert Lewandowski után harmadik játékosként tudott legalább két gólt szerezni a Real ellen BL-elődöntőben – a futballstatisztikákkal foglalkozó Opta adatai alapján.

A fordulást követően összeszedettebben futballozott a spanyol együttes és nagyobb terület is nyílt előtte, kapura lövéseiből azonban hiányzott a hatékonyság, miközben Haaland ziccerből sem tudta bevenni Courtois kapuját. A második félidőben támadásban már nem teljes erőbedobással játszó Manchester City azonban még így is újabb két gólt tudott szerezni.