Dzsudzsák Balázs U17 Európa-bajnokság

Válogatottsági rekord: Dzsudzsák ma már egy kicsit másképp látja

Sport

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott az ír, a lengyel és a walesi csapattal került azonos négyesbe a május 17-én kezdődő, hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A csoportkör hétfői, budapesti sorsolásán Dzsudzsák Balázs, a 109 szerepléssel válogatottsági rekorder támadó, a viadal nagykövete húzta ki a résztvevőket tartalmazó golyókat.

A DVSC játékosa elmondta, rég volt már, amikor U17-es tornán játszott, és nagy megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen viadalnak lehet a nagykövete.

“Néhány évvel ezelőtt rávágtam volna, hogy a válogatottsági rekorder szerepet választom, de ahogy látom, milyen lehetőségek vannak a mai labdarúgásban, lehet, hogy mostmár szívesebben bújnék a tizenhét éves játékos bőrébe”

– mondta a Margitszigeten tartott sorsolás után a Sportal TV kamerája előtt Dzsudzsák Balázs, akitől azt kérdezték, hogy válogatottsági rekordernek jobb-e lenni, vagy tizenhét éves futballistának.

 “Ami pedig a rekordot illeti, kívánom, hogy ott legyen a mostani tornán az a játékos, aki majd az én válogatottsági rekordomat megdönti. Sőt, remélem, minél többen lesznek, mert ez azt jelentené, hogy jó irányba halad a magyar labdarúgás”

– nyilatkozta a Loki csapatkapitánya.

A sorsolást vezénylő Marcello Alleca, az európai szövetség (UEFA) válogatott tornákért felelős vezetője elmondta, először lesz Magyarországon ennek a korosztálynak az Európa-bajnoksága.

A többi csoportból a C-ben nagy csatára van kilátás a portugál, a címvédő francia és a német csapat között, míg a D jelű négyesben a legutóbbi három alkalommal döntős – ebből kétszer nyertes – hollandok az angolokkal is találkoznak. A kvartettekből az első kettő jut a negyeddöntőbe.
A 21. U17-es kontinenstornának május 17. és június 2. között Balmazújváros, Budaörs, Budapest, Debrecen, Felcsút és Telki ad otthont.

Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A csoport: MAGYARORSZÁG, Írország, Lengyelország, Wales
B csoport: Szerbia, Spanyolország, Olaszország, Szlovénia
C csoport: Portugália, Franciaország, Skócia, Németország
D csoport: Horvátország, Hollandia, Svájc, Anglia