Női futsal Eb - Ukrajna-Magyarország

Női futsal Eb Debrecenben: kikapott Ukrajnától a magyar válogatott

Sport

A magyar válogatott 2-1-re kikapott Ukrajna együttesétől a debreceni női futsal Európa-bajnokság pénteki elődöntőjében.

A tavalyi bronzmérkőzés résztvevőinek összecsapásán az elejétől sorra dolgozzák ki a helyzeteket az ukránok, ám Torma Lilla állta a sarat a gólvonal előtt, mígnem a 12. perc elején szép csellel meginduló Horváth Viktória senkitől sem zavartatva vitte végig a labdát, életerős lövésébe pedig nem tudott beleérni az ukránok kapusa. Noha az ukránok megvideóztatták a találatot, a gól érvényes volt, így a Főnix Aréna közönségének örömére vezetést szerzett Frank Tamás szövetségi kapitány együttese. Az előny három és fél percig tartott ki, ekkor a sarokból elvégzett pontrúgást egy begyakorolt kombináció végén váltottak gólra a legutóbb bronzérmes ukránok.

Női futsal Eb - Ukrajna-Magyarország
Fábián Rebeka (b) és az ukrán Irina Dubicka a női futsal Európa-bajnokság négyes döntőjében játszott Ukrajna – Magyarország mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2023. március 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A fordulást követően sem változott a mérkőzés képe, az ukránok futószalagon lőttek kapura – több mint 60 próbálkozással zárták az elődöntőt -, a kapufát is eltalálták, Anna Sulha második találatával pedig fordítottak: az egyik legveszélyesebb ukrán játékos a lepattanót begyűjtve értékesítette a helyzetet. A záró négy percben kapuslehozatallal teremtett létszámfölényes helyzetet a magyar válogatott, ám igazán veszélyes lehetőséget nem tudott kidolgozni, így – akárcsak tavaly a harmadik helyért vívott összecsapáson – 2-1-re kapott ki Ukrajna legjobbjaitól.

Női futsal Eb - Ukrajna-Magyarország
Folk Zsuzsanna (k) és Tóth Nóra (j), valamint az ukrán Kszenyija Hricenko a női futsal Európa-bajnokság négyes döntőjében játszott Ukrajna – Magyarország mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2023. március 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A másik elődöntőben a 2019-es és 2022-es finálé résztvevői, a mindkétszer győztes spanyol, illetve a portugál válogatott találkozott: a fordulatos találkozón a luzitánok alig 21 másodperc elteltével előnybe kerültek, ezt követően azonban a címvédő fordítani tudott, majd a portugálok egyenlítését követően a győztes gólt is megszerezte Spanyolország.

Eredmények, elődöntő:
Ukrajna-MAGYARORSZÁG 2-1 (1-1)
gól: Sulha (15., 32.), illetve Horváth (12.)

Spanyolország-Portugália 3-2 (2-1)
g.: Luci (8.), Noelia (14.), I. Córdoba (28.), illetve C. Vanessa (1., 27.)

A vasárnapi program:
a 3. helyért:
Portugália-MAGYARORSZÁG 17.00
döntő:
Spanyolország-Ukrajna 20.00