Baráth Péter Ferencváros

Baráth Péter a Ferencvárosban folytatja pályafutását

Sport

A tavaszi szezon végéig kölcsönben a Ferencvárosban játszik Baráth Péter. A két klub a bajnoki szezon végén egyeztet a játékos esetleges végleges átigazolásáról – közölte a dvsc.hu.

A középpályás tavaly novemberben, Luxemburg ellen debütált a magyar válogatottban, az OTP Bank Liga mostani idényében 15 összecsapáson két gól és három gólpassz áll a neve mellett.

Péter játékát már nagyon régóta figyeljük. Amióta megbizonyosodtunk, hogy az NB I-ben is megállja a helyét, folyamatosan nyomon követtük. Látszódott, hogy egy nagy potenciállal rendelkező, fiatal magyar játékos. Ifjú kora ellenére is megfelelő tapasztalattal rendelkezik. A Fradi egy nagy lépés, de nagyon örülünk neki, hogy Péter ezt az utat választotta, s hogy ezt a kihívást elfogadta. Bízunk benne, hogy rövid, közép és hosszú távon ez egy jó döntés lesz. Örülünk, hogy egy fiatal magyar tehetséget tudtunk leigazolni a személyében

– értékelte az átigazolást a Ferencváros honlapján Hajnal Tamás sportigazgató.

Balogh Norbert a Vasashoz érkezik

A 26 éves, kétszeres válogatott Balogh – amint arról az angyalföldiek közösségi oldala beszámolt – a szlovák élvonalbeli DAC együttesétől érkezik ugyancsak kölcsönbe az OTP Bank Liga sereghajtójához. A 196 cm magas támadó ezt megelőzően Magyarországon a DVSC-ben és a Budapest Honvédban is játszott, míg külföldön a Palermo, a ciprusi APOEL és az angol Hull City légiósa volt.

Az ugyancsak a kiesés elkerüléséért harcoló MOL Fehérvár Újpestről erősített: az utánpótlás-válogatott Csongvai Áron, valamint Katona Mátyás is a Fejér vármegyeieknél folytatja pályafutását. Mindketten három évre írtak alá új klubjukhoz.