UTE-DEAC 3-2

Jégkorong: kikapott a DEAC, negyedik lett a kupában

Sport

Az UTE csapata szerezte meg a bronzérmet a jégkorong Magyar Kupában, miután a vasárnapi helyosztón 3-2-re legyőzte a DEAC-ot a Tüskecsarnokban.

Az előző két kiírásban győztes Debrecen a szombati elődöntőben a hajrában kapott góllal szenvedett 3-2-es vereséget a Budapest JA-tól, míg az Újpest az osztrák ligában érdekelt Fehérvárral szemben maradt alul 6-1-re.

Az első harmad alig hozott helyzeteket, a második viszont nagyon sokat. Kiss Patrik egy kipattanót kotort be. Majd Sági Máté, az újpestiek kapusa védett látványosat, vetődve, bottal visszanyúlva, azonban Vokla Roland távoli bombájával szemben tehetetlen volt. Mégis az újpestiek vonultak el előnnyel pihenőre, mert 48 másodperc múlva Kovács Alex szolgálta ki a házi pontlistát vezető Olekszandr Pereszunkót.

A záró játékrészben egyre keményebb lett a játék, sok volt az ütközés is. Az 52. percben Kiss Patrik kapott szép passzt, és higgadtan lőtt Hetényi lábvédője alatt a kapuba. A DEAC a következő cserében, 18 másodperc múlva szépített, Cristiano Versich nyúlt bele egy távoli lövésbe. A hajdúságiak a végén lehozták kapusukat, de nem tudtak egyenlíteni.

Az UTE öt év után tudott ismét dobogós lenni az MK-ban, 2018-ban második volt. Részletes beszámoló.

MK, a 3. helyért:
UTE-DEAC 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
gól: Kiss P. (22., 52.), Pereszunko (39.), illetve Vokla (38.), Versich (53.)

Később:
döntő: Hydro Fehérvár AV19-Budapest JAHC 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0), büntetők után

Szombaton játszották:
elődöntő:
Hydro Fehérvár AV19-UTE 6-1
Budapest JAHC – DEAC 3-2

Fotók: UTE