Kapronca-DVSC női kézilabda

Győzelem Horvátországban! Második Európa-liga csoportmérkőzését is megnyerte a DVSC női kézilabdacsapata

Sport

A DVSC Schaeffler 26-20-ra nyert a horvát Podravka Koprivnica otthonában vasárnap a női kézilabda Európa-liga csoportkörének második fordulójában. Az első meccsen a dán Nyköbing Falster HB-t sikerült két vállra fektetnie a lányoknak.

PODRAVKA VEGETA (horvát)–DVSC SCHAEFFLER 20–26 (7–11)
Kapronca, 1300 néző. V: C. Hannes, D. Hannes

PODRAVKA: Besen – Zadravec 1, D. Kalaus, Stelmakh 2, Senvald 2 (1), L. Kalaus 4 (1), Simara 2. Csere: Tucakovic (kapus), Guskic 2 (2), PANDZA 4, Barisic 2, Franusic, Vuljak, Turk 1. Edző: Antonio Pranjic
DVSC: GABRIEL – TÖPFNER 7 (6), PLANÉTA 2, SZABÓ N..1, BORDÁS 1 VÁMOS P. 2 VÁMOS M. Csere: GIEGERICH (kapus), KÁCSOR 5, HÁMORI K. 2, CSERNYÁNSZKI 1i, PETRUS 4, FÜZI-TÓVIZI 1 Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 9. perc: 1–4. 18. p.: 3–7. 23. p.: 6–8. 28. p.: 7–10. 32. p.: 7–13. 46. p.: 13–19. 57. p.: 18–23.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 9/4, ill 5/5

A Loki keretéből Hornyák Dóra és Jovana Jovovic hiányzott.

Remekül kezdett a Debrecen, az első hazai találat után több mint nyolc percig nem kapott gólt, és a 18. percben már 7-3-ra vezetett. Ezt követően csökkentette hátrányát a házigazda, de az első félidő utolsó két találatát a hatékonyan védekező magyar együttes szerezte, így 11-7-es előnyben volt a szünetben.

A második felvonás első két gólja is a vendégeké volt, akik továbbra is kiválóan védekeztek, és a meccs kétharmadánál már 17-10-re vezettek. Mivel nem változott a játék képe, a következő tíz percben eldőlt a meccs, és amikor a horvátok az 52. percben 23-15-nél időt kértek, már nem volt esélyük a pontszerzésre. Ebben közrejátszott az is, hogy öt büntetőt rontottak.

Töpfner Alexandra hét, Kácsor Gréta öt góllal, Ann-Cathrin Giegerich három, Catherine Gabriel öt védéssel járult hozzá a sikerhez.
A két győzelemmel álló DVSC egy hét múlva a norvég Sola HK vendége lesz a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

MESTERMÉRLEG

Antonio Pranjic: Természetesen szomorú vagyok, mert vesztettünk, de a játékosaim hozzáállásával elégedett vagyok, mert végig küzdöttünk. Az ellenfél egyszerűen ennyivel jobb volt. Nem tudtunk velük mit kezdeni sem védekezésben, sem támadásban. Ez a Debrecen a Bajnokok Ligájában is megállná a helyét.

Szilágyi Zoltán: Büszkék lehetünk erre az idegenbeli két pontra Csapatként elsősorban a védekezésben léptünk előre, hatvan percen keresztül sikerült semlegesíteni a Podravka támadójátékát. Az első félidőben támadásban akadtak gondjaink, szünet után ezen tudtunk változtatni. A Podravka védekezése már nem volt olyan hatékony, ezt ki tudtuk használni. Kapusaink öt büntetőt védtek, ez nagyon fontos tényezője volt a sikernek. Szeretném megköszönni, hogy ilyen komoly segítséget kaptunk szurkolóinktól. Kellett a támogatás, hogy ezt a szép sikert elérjük!

Praktiker-Vác – Thüringer HC (német) 28-34 (13-21)
korábban:
A csoport: Siófok KC-Borussia Dortmund (német) 27-24 (13-11)
szombaton játszották:
B csoport: Neptunes de Nantes (francia)-Motherson Mosonmagyaróvári KC 36-29 (18-15)

Fotó: dvsckezilabda.hu