Bombameglepetés! Szaúd-Arábia legyőzte Argentínát a katari vb-n – videó

Sport

Hátrányból fordítva, majd hősies védekezéssel 2-1-re verte a végső győzelemre is komoly esélyesnek tartott Argentínát Szaúd-Arábia válogatottja a katari labdarúgó világbajnokság C csoportjának nyitómeccsén.

A gólgyártás hamar elkezdődött, a nyolcadik percben ugyanis a játékvezető VAR-t is segítségül hívva tizenegyest ítélt Argentínának. A labda mögé a biztosan az utolsó vébéjén szereplő Lionel Messi állt és a hétszeres aranylabdás higgadtan értékesítette a büntetőt.

A PSG sztárja az első argentin lett, aki négy vb-n is gólt szerzett, az eddigi csúcsot Messi mellett Diego Maradona és Gabriel Batistua tartotta hárommal. Az első félidőben három lesgólt is szerzett Lionel Scaloni együttese, s míg két esetben egyértelmű volt a helyzet, addig a 27. percben Lautaro Martinez találatánál csupán a milliméterek döntöttek. Épp emiatt is elsőre érvényesnek ítélte a játékvezető gólt, majd a VAR-ral végül visszavonta azt.

A szaúdiaknál remekül működött a védelem, hét lesreállítás mellett a tizenegyest leszámítva nem igazán tudott ténylegesen helyzetet kialakítani az égszínkék-fehér mezes együttes, és mivel elkerülte a kétgólos hátrányt, Hervé Renard gárdájának volt keresnivaló a második félidőben. A szünet után pedig elképesztően kezdett Szaúd-Arábia, a 47. percben egy kisebb védelmi kavarodás után előbb egyenlített, majd az 53.-ban már fordított a “kiscsapat”.

A kétszeres világbajnok Argentína derekasan próbálkozott a hátralevő időben, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani Messiék. Így a dél-amerikai együttes 2019. július 3-a után szenvedett ismét vereséget és szakadt végbe így 36 meccses veretlenségi szériájuk. Mindemelett pedig hiába csak a vb harmadik napjánál tartunk, minden bizonnyal a világbajnokság egyik, ha nem a legnagyobb meglepetését okozta Szaúd-Arábia. Argentínának pedig alaposan fel kell kötnie a nadrágját, ha valóban világbajnokságot akar nyerni, hiszen a következő két ellenfelük Mexikó és Lengyelország lesz, így pedig már a csoportból való továbbjutás is nehéz feladatnak tűnik. A Copa America-győztes dél-amerikaiak 1990-ben kezdték vereséggel a vb-t, azóta viszont – hat győzelemmel és egy döntetlennel – veretlenek voltak a nyitómeccseiken.

C csoport, 1. forduló:
Argentína – Szaúd-Arábia 1-2 (1-0)Luszail Stadion, 88 012 néző, v.: Slavko Vincic (szlovén)

Gólszerzők: Messi (10., 11-esből), illetve al-Sehri (48.), Sz. al-Davszari (53.)
Sárga lap: al-Malki (67.), al-Bulaili (75.), al-Davszari (79.), Abdulhamid (82.), al-Abid (88.), al-Ovajsz (90+2)
Argentína:Emeliano Martínez – Nahuel Molina, Cristian Romero (Lisandro Martínez, 59.), Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico (Marcos Acuna, 71.)- Rodrigo De Paul, Leandro Paredes (Enzo Fernández, 59.)- Ángel Di María, Lionel Messi, Alejandro Gómez (Julián Álvarez, 59.) – Lautaro Martínez

Szaúd-Arábia:
Mohamed al-Ovajsz – Szaud Abdulhamid, Hasszan al-Tambakti, Ali al-Bulaihi, Jasszer al-Sahrani (Mohammed al-Burajk, 99.) – Szaleh al-Sehri (Szultan al-Ganam, 78.), Mohamed Kanno, Abdulelah al-Malki, Szalem al-Davszari – Szalman al-Faradzs (Navaf al-Abid, 45+3., Abdulelah al-Amri, 88.)), Firasz al-Buraikan (Haitam Asziri, 89.)