Puskás Akadémia DVSC

Kikapott a Loki Felcsúton

Sport

Két szögletből bekapott gólra csak Dzsudzsák tudott válaszolni, így vereséggel tér haza a Loki a felcsúti futballszentélyből.

OTP Bank, 16. forduló.

Puskás Akadémia-DVSC 2-1 (1-1).

Pancho Aréna, 1670 néző. Vezette: Csonka B.

Puskás Akadémia: Tóth B. – Batik, Spandler (Van Nieff, 33.), Stronati – Favorov – Kiss T. (Gruber, 74.), Baluta (Colley, 89.), Corbu, Nagy Zs. – Puljic (Brandon, 89.), Zahedi (Komáromi, 74.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

DVSC: Megyeri – Bévárdi (Neofítidis, 85.), Dreskovic, Romanchuk, Ferenczi – Baráth P. (Varga J., 63.), Manrique – Sós (Kyziridis, 79.), Dzsudzsák (Lagator, 85.), Bódi (Szécsi, 63.)- Dorian Babunski. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Batik (18., 89.), illetve Dzsudzsák (41.).

Sárga lap: Bévárdi (26.).

A hazaiak kezdtek jobban, egy kapufára fejelt sarokrúgás után a következőt már a kapuba bólintotta Batik Bence. Támadásban maradt a Puskás Akadémia, sorra jöttek az újabb veszélyes szögletek, de ezeket megúszta a góltól láthatóan megzavarodott Debrecen. A 30. perctől mutatott először életjeleket a vendégcsapat, amely több alkalommal eljutott a felcsúti tizenhatosig és Dzsudzsák Balázs távoli átlövésével egyenlített.

Szünet után alábbhagyott a csapatok lendülete, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, amelybe sok hiba csúszott. Mindkét edző cserékkel próbálta újra felpörgetni a tempót, ami nem igazán sikerült. A meccs az utolsó előtti percben dőlt el: sarokrúgás után nagyszerű mozdulattal csúsztatott a kapuba Batik, ezzel három ponthoz juttatta a Puskás Akadémiát, amely így átmenetileg pontszámban beérte a dobogós Kisvárda-Kecskemét párost.