Szvitacs Alexandra

A hajdúszoboszlói születésű Szvitacs Alexa aranyérmes a para-asztaliteniszezők világbajnokságán

Sport

Szvitacs Alexa kategóriájában aranyérmet nyert a para-asztaliteniszezők spanyolországi világbajnokságán.

A magyar paralimpiai csapat közösségi oldalának tájékoztatása alapján a granadai viadalon a hajdúszoboszlói születésű Szvitacs a szombati fináléban az ausztrál színekben játszó, egyéniben háromszoros, összességében hatszoros paralimpiai bajnok Lei Li Na ellen győzött 3-1-re.

A magyar sportoló ezzel visszavágott 34 éves, kínai születésű klasszis ellenfelének a tokiói paralimpián tavaly elszenvedett elődöntős vereségért.

Nem adta fel

Szvitacs Alexandra élete 28 éves korában vett gyökeres fordulatot, amikor egy gyilkos baktérium támadta meg szervezetét, és a toxikus sokk miatt a bal alkarját és az öszszes lábujját amputálni kellett.

Alexa nem adta fel, és parasportolóként folytatta tovább karrierjét. Nem tudja, mi okozhatta a toxikus sokkot, de keresi a felelőst. Úgy véli, az orvosok későn kapcsoltak, mert hiába feketedett a karja, nem tettek semmit. A fiatal nő a mai napig hihetetlenül erős fájdalmakat érez, fantomfájdalmat is, és azt mondja, hogy szerinte semmilyen összeg nem kárpótolná, de mégis keresi a felelőst. 150 millió forintos kártérítést követel. Sportolótársai gyűjtést is szerveztek neki, hogy mielőbb művégtaghoz jusson, és folytathassa pályafutását.