Marco Rossi Dzsudzsák Balázs

Rossi megvédte Dzsudzsákot: “Sokat tett le az asztalra, megérdemli a búcsúmeccset”

Sport

Mint arról beszámoltunk, Marco Rossi kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburg és Görögország elleni keretét. Dzsudzsák Balázs csak a görögök ellen lép majd pályára, és ez lesz a Loki csapatkapitányának búcsúmérkőzése a válogatottól.

“Mindkét meccs útmutatást fog adni a jövő tavasszal rajtoló Eb-selejtezőkre. Ahogy mostani ellenfeleink, úgy csoportriválisaink egyike sem betonozza be magát, nem olyan csupán védekezésre koncentráló csapatokra készülünk, mint amilyen például San Marino és Andorra”

– mondta Rossi, aki nem zárta ki a két cserekapus, Szappanos Péter és Tóth Balázs szerepeltetését sem.

A kerethez pénteken, a luxembourgi mérkőzés után csatlakozó Dzsudzsák Balázsról elmondta, hogy

a debreceni játékos pályafutása során sokat tett le az asztalra, a magyar futball sokat köszönhet neki. Ahogy Rossi fogalmazott, az eddigi 108 válogatott szereplés nem a véletlen műve, és megérdemli a búcsúmeccset, amire most kínálkozott lehetőség.

Dzsudzsák a görögök elleni, 109. fellépésével Király Gábort maga mögött hagyva egyedüli rekorder lesz a válogatottságot tekintve.

“Szép keretbe foglalja válogatottbeli pályafutását, hogy 2007-ben Görögország ellen debütált a nemzeti csapatban, majd egy évvel később az első gólját is ellene lőtte, most pedig ellene búcsúzik a válogatottól”

– mondta Rossi.

“Szevasz, tesókám!” – így üdvözölte Szijjártó Debrecenben Dzsudzsákot

A nemzeti együttes jövő csütörtökön Luxemburgban lép pályára, három nappal később hazai pályán a görögökkel játszik barátságos mérkőzést. Utóbbira még lehet belépőt váltani az MLSZ közlése szerint.

Megérdemli Dzsudzsák Balázs a búcsúmeccset, hogy ő lehessen az egyedüli válogatottsági rekorder?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:
kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
védők:
Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)
középpályások:
Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár), Styles Callum (Millwall), Vécsei Bálint (Ferencváros)
támadók:
Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (DAC), Németh András (Genk), Sallai Roland (Feiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) + Dzsudzsák Balázs (Debreceni VSC) a görögök elleni mérkőzésre