ZTE-Honvéd balhé

Rasszista bekiabálások miatt félbeszakadt a ZTE-Honvéd NB I-es mérkőzés

Sport

A Budapest Honvéd 2-0-ra győzött Zalaegerszegen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának első szombati mérkőzésén. A második félidőben jó pár percig állt a játék, egy dulakodást követően a szurkolók viselkedését kifogásoló edzője utasítására a ZTE levonult a pályáról, végül mégis folytatódhatott a meccs.

A balhé az 54. percben kezdődött, amikor egy hazai támadás után az albán Albi Doka a pályán kívül meglökte Christy Manzingát, aki aztán hátulról megrúgta őt labdával. Kisebb tumultus, lökdösődés alakult ki az eset után, melyet a játékvezető sárga lapokkal zárt le.

Ricardo Moniz, a hazaiak mestere azonban továbbra is hevesen reklamált, amiért a játékvezető kiállította a holland szakembert. A korábbi ferencvárosi tréner azonban nem hagyta abba a reklamálást és lehívta csapatát a pályáról.


Hosszú percekig állt a játék, végül Dragóner Attila, a zalaiak sportigazgatója beszélt Monizzal, aki visszarendelte a pályára a csapatát és folytatódott a találkozó. Mint az M4 Sport pálya melletti tudósítója megtudta, Moniz azért rendelte le játékosait, mert a Honvéd-tábor rasszista megnyilvánulásokkal illette játékosát, Manzingát.