Szakmai együttműködési szerződést kötött a DVSC a Villarreallal, Papp László bizakodó

Sport

Nemzetközileg elismert klubbal, a spanyol Villarreallal kötött szakmai együttműködést a DVSC, az erről szóló dokumentumot kedden sajtótájékoztatón írta alá Marcos Senna Európa-bajnok spanyol labdarúgó, a Villarreal nagykövete és Ike Thierry Zaengel, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke a Nagyerdei Stadionban.

Mindketten meggyőződésüknek adtak hangot, hogy sikeres együttműködés eredményeként olyan futballistákat nevelnek a DVSC labdarúgó-akadémián, akik fontos szerepet vállalhatnak abban, hogy a Loki ismét visszakerüljön a nemzetközi porondra.

A megállapodás három évre szól, az együttműködés értelmében a tavaly Európa-liga győztes Villarreal három szakembere az év legalább kilenc hónapjában módszertani segítséget nyújt a DVSC akadémiája edzőinek, szakmai támogatást ad a Pallagon folyó munkához.

Makray Balázs, az akadémia ügyvezetője mérföldkőnek nevezte a spanyol szakemberekkel való együttműködést. Jelezte: a DVSC élvonalbeli labdarúgócsapata mindig számított az akadémiáról kikerült játékosokra, a legutóbbi mérkőzésén például nyolc Pallagon nevelkedett fiatal szerepelt. A szakember komoly fejlődést vár a képzés területén a spanyol szakemberekkel való együttműködéstől.

Debrecen polgármestere, Papp László a DVSC-ben kisebbségi tulajdonos önkormányzat képviselője reményét fejezte ki, hogy a képzésben nagy tapasztalatokkal rendelkező Villarreallal való együttműködés úgy megerősíti az akadémia szakmai munkáját, hogy annak eredményeként a DVSC előbbre léphet a magyar bajnokságban, és segít kijutni az európai színtérre.

Fotó: dvsc.hu