Motoros flat track vb-futam lesz Debrecenben szombaton

Sport

Debrecenben rendezik meg a motoros flat track – az amerikai oválpályás motorversenyek európai változata – világbajnokság negyedik futamát szombaton – jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők.

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a tavalyi vb-futam után második alkalommal nyílik lehetőség az esemény megrendezésére a Perényi Pál Salakmotor Stadionban.

A verseny igen színvonalasnak és kiélezettnek ígérkezik, hiszen az első három vb-futam szoros eredménnyel zárult: a tabellán az élmezőnyben 60, 59 és 58 ponttal állnak a versenyzők. A sorozat jövő szombaton Olaszországban zárul.

A debreceni futamra 30 nevezés érkezett 12 országból. A spanyol, olasz, francia, lengyel, holland, német, cseh, olasz, osztrák és magyar versenyzők mellett Argentínából és Japánból is érkeztek motorosok, köztük egy osztrák és egy argentin hölgy is.

A magyarokat a rendező jogán a szabadkártyával induló ifjú Adorján Zoltán salakmotoros, illetve Miklósi Tamás képviseli. Adorján elmondta, mélyvíz lesz számára ez a verseny, hiszen ő a hagyományos salakmotorban versenyez, ám számít a közönség biztatására, s reméli, pontszerzőként végez majd.

Pénteken a versenyzők számára kötelezően előírt edzést ingyen tekinthetik meg az érdeklődők, míg a szombaton 15 órakor kezdődő versenyre a 14 éven aluliak ingyen, a többiek pedig kedvező áron, 3000 forintos jeggyel mehetnek be a stadionba.