Dzsudzsák megszólalt a búcsúmeccséről: “Nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem lehetek válogatott”

Sport

A Rádió1 Balázsék című műsorában kommentálta a közelmúlt történéseit Dzsudzsák Balázs, aki a görögök elleni barátságos meccsen újra pályára léphet a nemzeti tizenegyben, és ezzel együtt egyedüli válogatottsági rekorder lehet.

A DVSC csapatkapitánya elmondta, “a naptár most engedi meg, hogy a szövetségi kapitány több játékost kipróbáljon, vagy mint az én esetemben, valakinek búcsúmeccsre lehetőséget biztosítson”.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha olyan játékot nyújt a görögök ellen, hogy Marco Rossi azt követően is számolna vele, Dzsudzsák így felelt:

Akkor nyilván folytatom tovább. Ez nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem lehetek válogatott, csak ő ezzel a meccsel szeretné valamilyen szinten lezárni ezt a témát, keretbe foglalni a válogatottságomat.

A kapitánnyal való viszonyáról is kérdezték a 108-szoros válogatott szélsőt:

A Covid miatt kialakult helyzetben azzal a tudattal jöttem haza, hogy folytathatom a válogatott szereplésemet is, de ez eddig több ok miatt sem valósult meg, vagy az nb ii-ben játszottam, vagy pedig a kapitány nem gondolta úgy, hogy tudok segíteni, ez egy 2-3 éve húzódó történet. (…) a nyár volt az első olyan szituáció, amikor nagyon izgatottan és jó szívvel újra be tudtam menni a válogatott öltözőjébe egy meccs után, ezelőtt két évig ilyen nem történt. Ez hozta meg az áttörést, onnantól fordult ez át újra egy nagyon jó kapcsolattá, ennek lett az eredménye, hogy újra bejárhatok az öltözőbe és nem kell azon gondolkodnom, hogy vajon most van harag vagy nincs harag.

Dzsudzsák a műsorban arról is beszélt, hogy örömmel, néha meglepődve nézi, hogy a magyar válogatott bármelyik csapat ellen képes dominálni, nagyon jól játszani.

Nyilván soha nem fogom tudni azt kimondani, hogy éppen beférnék vagy nem férnék be. Egy válogatottról beszélünk, nem 15 játékosról, hanem az országból válogatják ki a legjobb formában lévő labdarúgókat. Eddig úgy tűnt, hogy ebben nem tudtam részt venni sajnos

– fogalmazott a válogatott korábbi alapembere.

(csakfoci.hu)